24 Haziran 2016 11:44

Cizirê'de 90 binin üzerinde öğrenci anadilinde eğitim gördü

Cizirê Kantonunda 2015-2016 eğitim öğretim yılında, 588 okulda 90 bin 876 öğrenciye anadilde hazırlanmış yeni eğitim materyalleri ile eğitim verildi.

Paylaş

Cizirê Kantonu Eğitim Konseyi Eşbaşkanı Semira Hacı Alî, ilk defa birinci sınıftan üçüncü sınıfa kadar tüm derslerin anadilde verildiği 2015-2016 eğitim öğretim yılını ANHA’ya değerlendirdi.

Semira Hacı Ali, tüm zorluklara ve karşıt duruşlara rağmen başarılı sonuçlar elde ettiklerini kaydetti.

Çalışmalarının yanı sıra öğretmenlerin de eğitim için ısrarlı davrandıklarını dile getiren Semira Hacı Ali, “Okullarda anadilde eğitim gören toplam öğrenci sayısı 90 bin 876’ya ulaştı. Bu kapsamda Kürtçe materyaller de hazırlandı. Süryanice ve Arapça materyallerin de hazırlanması kararımız vardı, ancak hazırlıklar tamamlanamadığı için uygulamaya konulmadı" dedi. 

Demokratik Toplum Eğitim Kongresinde alınan kararlar doğrultusunda Arapça Süryanice materyallerin de hazırlaması için bazı hazırlıkların yürütüldüğünü, ancak çeviri, öğretmen azlığı ve teknik kimi sıkıntılar nedeniyle yetiştirilemediğini kaydeden Semire Hacı Ali, Arap ve Süryani öğrencilerin eğitimlerini eski materyaller ile sürdürdüğünü söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen’den Külahoğlu’ya soruşturmaya tepki

SONRAKİ HABER

İstanbul Müzik Festivali bugün sona eriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...