24 Haziran 2016 09:59

BES, Ramis Sağlam’ın duruşmasına çağrı yaptı

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma açılan BES İşyeri Temsilcisi Ramis Sağlam’ın duruşmasına çağrı yapıldı.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi, hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaretten dolayı dava açılan Kordon Vergi Dairesi İşyeri Baş Temsilcisi Ramis Sağlam’la ilgili basın toplantısı düzenledi. Şube binasında yapılan açıklamaya, şube yöneticilerinin yanı sıra, BES üyeleri, KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı katıldı.

Açıklamayı okuyan Şube Başkanı Musa Sever, Başbakanlığın 2016/4 genelgesi sonrasında üye ve yöneticilerine yönelik baskıların arttığını belirterek, “Bizleri, sendikamızı soruşturma, işten atma ve tutuklamalarla susturacaklarını düşünenler yanıldıklarını göreceklerdir. Katliamcıları değil barış içerisinde insanca yaşamı savunanları takip edenler, susturmaya çalışanlar, direnişimizin eseri olarak er ya da geç hesap verecekler” dedi.

‘MÜCADELEYİ YÜKSELTMELİYİZ’

Günün, tek adam iktidarının başlatmış olduğu saldırıya karşı mücadeleyi yükseltme ve dayanışmayı büyütme günü olduğunu ifade eden Sever şunları söyledi: “İzmir’deki tüm emek ve demokrasi güçlerini 27 Haziran 2016 Pazartesi günü saat 09.00’da Bayraklı Adliyesi C Blok Vatandaş kapısında yapacağımız basın açıklamasına katılmaya ve davaya sahip çıkmaya çağırıyoruz”.

‘KENDİSİNDEN OLMAYANI HEDEFE KOYUYOR’

Daha sonra konuşan Ramis Sağlam ise AKP iktidarına biat etmeyenlere karşı yoğun bir saldırı olduğunu ifade ederek, “Bu sadece bireylere yapılan bir saldırı değildir, temel hak ve özgürlüklere yapılıyor.  AKP iktidarı kendisi gibi düşünmeyenleri hedefe koyuyor. Onun yanında olmayan herkes ‘terörist’ konumunda. Biz bunları kabul etmeyeceğiz. Katliamın yapılacağı 1 ay öncesinden belliyken benim bunu dile getirmem mi suç? Katiller, hırsızlar bugün iktidardaysa bize düşen görev daha fazla cesur olmak, bunları haykırıp yüzlerini tükürmektir.  İnsanım, demokratım diyen herkesin görevi AKP iktidarına karşı gücü olduğunca mücadele etmektir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tokat’ta temizlik yapan işçilere araba çarptı:, 2 işçi öldü

SONRAKİ HABER

NBA draftının 1 numarası Simmons oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...