24 Haziran 2016 09:46

Levent Üzümcü davasını Danışta’ya taşıyacak

Görevinden ihraç edildikten sonra hakkını aramak için dava açan Levent Üzümcü’ye mahkemeden olumsuz yanıt geldi. Dava Üzümcü’nün aleyhine sonuçlandı.

Paylaş

Görevinden ihraç edildikten sonra hakkını aramak için dava açan Levent Üzümcü’ye mahkemeden olumsuz yanıt geldi. Dava Üzümcü’nün aleyhine sonuçlandı.

Levent Üzümcü Birgün gazetesine verdiği röportaj ve Sosyalist Enternasyonel’de yaptığı konuşma sebebiyle açılan dava ile açıklama yapan Levent Üzümcü davada göz göre göre bir adaletsizlik yapıldığını ve hakkımı Danıştay’da aramaya devam edeceğini söyledi. 

Levent Üzümcü’nün açıklaması şöyle: Bildiğiniz üzere 2015 yılında İBB Belediyesi Şehir Tiyatrosundan “memurluğa bir daha dönmemek üzere” atıldım. Gerekçe olarak Sosyalist Enternasyonel’de yağtığım konuşma ve Birgün gazetesine verdiğim röportaj gösterilmişti. Hakkımı aramak üzere avukatım Sera Kadıgil aracılığı ile İdare Mahkemesine, esasta ve usulde inanılmaz hatalarla dolu bu karara karşı dava açtık. İdare Mahkemesi ilk önce yürütmeyi durdurma isteğimizi reddetti, ardından da usulde yapılan ve davanın açılmasının dahi önüne geçecek hataları görmezden gelerek davayı aleyhime sonuçlandırdı. Aleyhime açılmış bu davada, şahsıma isnat edilen suçlamalar içinde yer almayan ve konuyla uzaktan yakından alakası olmayan sözlerim dahi çarpıtılarak aleyhime verilmiş karar metninde karşıma çıkmıştır. Hepimiz biliriz ki, geç gelen adalet, adalet değildir; ancak bu davada göz göre göre bir adaletsizlik yapılmaktadır. Bugünden itibaren hakkımı aramaya Danıştay’da devam edeceğim.” (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Oyuncu ve yönetmen Kemal Kocatürk’e soruşturma açıldı 

SONRAKİ HABER

Toğrul: Vekillerimiz ortak savunmayı Kürtçe okuyabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...