24 Haziran 2016 08:36

Yüksekova'daki yeniden inşaya müzikli destek

Yüksekovalılarla dayanışmak amacıyla başlatılan 'kardeş aile' kampanyasına destek olan Waweyli müzik grubu toplanan yardımlarla 'kardeş aile' seçecek.

Paylaş

Abluka ve çatışmalar nedeniyle yıkılan kentler için başlatılan “Kardeş Aile” kampanyasına destekler gelmeye devam ediyor.

Kampanyaya ezgileri ile destek olan Waweyli müzik grubu, Mersin'in sokaklarında seslendikleri ezgileriyle Yüksekova halkı ile dayanışma kampanyası başlattı. Gittikleri her yerde Yüksekova için destek toplayan grup, başlattıkları kampanya kapsamında topladıkları maddi yardım ile kendilerine "Kardeş Aile" seçerek, yardımda bulunacak. 

Waweyli grubunun solistlerinden Ebru Şahinkaya, “Bu destekle Gever halkının yaralarını tam anlamıyla kapatamayız. Ama en azından kabuk tutan yarayı iz bırakmadan üzerini kapatırız” dedi. 

Waweyli grubunun solistlerinden Awaz Arun ise, kendisinin de 1990’lı yıllarda köyünün yakıldığını ve bu yüzden Mersin’e göç ettiklerini anlattı. “Evinin yakılmasının ne demek olduğunu iyi bilirim” diyen Arun, “ Bu yüzden Gever halkının acılarını çok iyi anlıyorum. Ve onlar için bir şeyler yapmak istiyorum” diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Lice'de bombardıman sonrası şiddetli çatışmalar yaşanıyor

SONRAKİ HABER

Cansu Kaya davası sanıkları tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...