24 Haziran 2016 08:29

Lice'de bombardıman sonrası şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Binlerce askerin katılımıyla operasyonun başlatıldığı Lice'de savaş uçağı ve obüs bombardımanının ardından Sîsê bölgesinde şiddetli çatışma çıktı.

Paylaş

Lice, Kocaköy (Karaz) ve Hazro ilçelerinde Diyarbakır Valiliği tarafından 39 köyde ilan edilen "sokağa çıkma yasağı"nın ardından başlatılan askeri operasyonlar sürüyor.

Bölgenin birçok noktası top atışları ve savaş uçakları tarafından bombalandı. Bombalamayla eş zamanlı olarak HPG'lilere ait mezarlığın bulunduğu Yolçatı (Sisê) alanında şiddetli çatışma yaşanıyor. Yaklaşık 40 dakikadır silah seslerinin dinmediği bölgeden zaman zaman patlamalar yaşanıyor. Bölgenin kimi noktalarından dumanlar da yükseliyor. Çatışmaların yaşandığı Derxus ve Sisê köylerindeki sivillerden ise haber alınamıyor. 

Çatışmaların devam ettiği Sîsê alanına kobra tipi helikopterler gönderildi. Helikopter bölgede yoğun bombardıman yapıyor. Öte yandan Zengê, Licok ve Helhel köylerinin içine askerler girdi. Köy içinden şiddetli patlama sesleri geliyor. Kırsalında ise askerler hareketliliği var. Bu köylerdeki yurttaşlar ise evlerinden çıkamıyor. Askerlerin köy içine girdiği bildirildi.  

DHA'nın haberine göre ise HPG'liler ile askerler arasında çıkan çatışmada 3 asker yaralandı.

KÖYLÜLERE ASKER ENGELİ

Öte yandan dün gece yapılan hava saldırısının ardından bu sabah 04.00-06.00 saatleri arasında birçok alan savaş uçakları tarafından bombalandı. Dün akşam saatlerinde bombalanan Dolunay Zengê, Çavundur), Yolçatı (Sisê)  alanlarında şans eseri can kaybı olmadığı bildirildi. Sabah saatlerinde ilçe merkezine gelen köylüler ise askerler tarafından durdurularak, geri çevrildi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Menbicli kadınlar IŞİD vahşetini anlattı

SONRAKİ HABER

Yüksekova'daki yeniden inşaya müzikli destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...