24 Haziran 2016 07:59

Ankara Üniversitesi Hastanesinde sürgün cinayeti: 4 ölü

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan teknisyen Enver Türkmen, hastane çalışanı 4 eczane çalışanı arkadaşını öldürdü.

Paylaş

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan teknisyen Enver Türkmen, hastane çalışanı 4 eczane çalışanı arkadaşını öldürdü. Eczacının saldırıyı iş yerinden sürgün edildiği gerekçesiyle gerçekleştirdiği iddia edildi.

Olay sabah saatlerinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde meydana geldi. Hastanenin Fizik Terapi binasında bulunan hastane eczanesinde çalışan teknisyen Enver Türkmen, aynı hastanede çalışan eczacılar Gürsu Ulaşan, İlknur Yüce, Özler Kiriş'i silahla vurarak, öldürdü;  Hikmet Türk'ü ise yaraladı. Yaralanan eczacı Hikmet Türk de doktorların çabasına rağmen hayatını kaybetti. 

Enver türkmen saldırı sonrasında ise kaçmayarak hastane önünde polisi, beklemeye başladı. Arkadaşlarını öldüren eczacının, saldırıyı çalıştığı yerden sürgün edildiği için gerçekleştirdiği ileri sürüldü. 

REKTÖR: ÇALIŞANLAR ARASINDAKİ UYUŞMAZLIKLAR SORUŞTURMA KONUSUYDU

Olayla ilgili olarak Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş açıklama yaptı. İbiş, eczane çalışanları arasında bazı uyuşmazlıkların olduğunu ve bu durumun da dekanlık tarafından soruşturma konusu olduğunu söyledi. Olaya savcılığın el koyduğunu kaydeden Rektör İbiş şunları söyledi:

"Olayda maalesef 4 eczacımız hayatını kaybetti. Bu yaşanan olayda herhangi bir siyasi ya da terör ilişkisi söz konusu değildir. Hastane eczanemiz içerisinde çalışanlar arasındaki her yerde oluşabilecek bazı uyuşmazlıklar ki bu da bir soruşturma konusuydu. Dekanlığımız bunun soruşturmasını yürütüyordu. Sanıyorum bir bunalım neticesinde eczanemizin Enver Türkmen isimli çalışanı, eczacılarımıza ateşli silahla saldırısıyla gerçekleşti. Gürsu Ulaşan, İlknur Yüce, Özler Kiriş ve Hikmet Türk isimli eczacı meslektaşlarımız maalesef hayatını kaybetti. Çok üzüntü duyuyoruz bundan. Şu anda savcılık olaya el koydu. Polis ekipleri delilleri topluyorlar. Gerekli sorguyu savcılığımız yapacak."

Ankara Valiliği ise saldırıya ilişkin açıklama yaparak, “geniş çaplı inceleme ve soruşturma adli makamlar ve polis tarafından yürütülmektedir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Hamza Aktan'a yazmadığı ve paylaşmadığı tweetlerden suçlama!

SONRAKİ HABER

HDP ilçe Eş Başkan Tayfur gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...