24 Haziran 2016 07:47

Hatip Dicle: Halkımız seçilmişlerini yalnız bırakmaz

DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, 'Gerek vekillerimiz, gerekse belediye başkanlarımız, seçilmiş bütün insanlarımız halkımızın güvencesidir' dedi.

Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanlığı, il ve ilçe mahalle muhtarlarına MovaPark'ta iftar yemeği etkinliği düzenledi. İftar yemeğine Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Hatip Dicle, DTK Başkanlık Divanı üyeleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekilli Gülseren Yıldırım da katıldı.

İftarda konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk,  "Kürt halkının sesini kesmek istiyorlar. Kurumlarımız, vekillerimiz, belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz üzerinde baskı oluşturmak istiyorlar. Kirli oyunlar hesaplanıyor. Biz inanıyoruz ki halkımız bu oynanan oyunları çok iyi görüyor. Bu mübarek günde, halkımız her zaman olduğu gibi yine barışa bağlıdır. Biz bu topraklar üzerinde barış ve kardeşlik tohumu yeşersin istiyoruz" dedi. 

'SAVAŞI YARATAN İNKAR POLİTİKALARIDIR'

DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ise, "Hepimiz geleceğe hem umutla hem de kaygı ile bakıyoruz. Umutla bakıyoruz çünkü biz haklıyız, bir haklı mücadelenin içindeyiz. Kaygılıyız, çünkü devletin zulmü ne savaşın hukukunu ne ahlakını ne kuralını hiçbir şeyi tanımıyor. Bu nedenle gelecek günlerden umudumuzu kesmeden, ama en çok haklı ve halkla birlikte olduğumuza güvenerek geleceğimizi göreceğiz" diye konuştu. 

'SEÇİLMİŞ İNSANLARIMIZ HALKIMIZIN GÜVENCESİDİR' 

Siyasi iktidarın DBP'li belediyeleri hedef haline getirmesi ve el koyma girişimlerini sert sözlerle eleştiren Dicle, şunları kaydetti: "Son zamanlarda ancak faşist rejimlerde, Hitler rejiminde ve Türkiye'de de askeri darbe sırasında olabilecek bir durumdur. Sizin iradenizle seçilmiş, halkın özgür iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi görevden alıp sözüm ona kendi vali yardımcılarına, bürokratlarına belediye başkanı görevi vermek istiyorlar. Bu her şeyden önce halkın iradesine hakarettir. 103 belediye de halkın iradesiyle o görevlere geldi. Hiçbir arkadaşımız halkımızın iradesi dışında, halkımızın görevlendirmesi ve halkımızın hizmetlisi olma dışında bir kaygı taşımıyor. Bunun için gerek vekillerimiz, gerekse de belediye başkanlarımız seçilmiş bütün insanlarımız halkımızın güvencesidir. Onlara dokunan halkın iradesine en başta dokunmuş demektir. Bu nedenle biz halkımıza, bu seçilmiş arkadaşlarımıza yönelik bir devlet saldırısı ve terörü gerçekleştirildiğinde onları yalnız bırakmayacağına inancımız tamdır. Halkımız 40 yıllık politika deneyimine sahiptir. Muhtarlarımız halkımızın temsilcileridir. Biz o nedenle halkımızın iradesiyle seçildiği için muhtarlarımıza aynen vekillerimiz gibi, belediye başkanlarımız gibi halkımızı temsil ettiği için yüksek değer biçiyoruz. Bizim saraylarımız yok. Olsaydı belki sizi saraylara davet ederdik. Ama biz sizlerin hizmetkarlarıyız."  (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Patti ile aşkla, dansla, özgürlükle...

SONRAKİ HABER

Hamza Aktan'a yazmadığı ve paylaşmadığı tweetlerden suçlama!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...