24 Haziran 2016 07:48

Patti ile aşkla, dansla, özgürlükle...

Efsanevi müzisyen Patti Smith, dün akşam Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahne alan verdiği konserle hayranlarına büyülü bir gece yaşattı.

Paylaş

Sevda AYDIN
İstanbul

Efsanevi müzisyen Patti Smith, dün akşam Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde verdiği konserle hayranlarına büyülü bir gece yaşattı.

70 yaşındaki sanatçı, “Horses” albümünün 40. yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği konsere,  “Gloria” ile başladı ve baştan sona albümün tüm şarkılarını dinleyenleri için yeniden seslendirdi. 

Horses albümünde yer alan “Elegie” isimli şarkısının, hayatını kaybeden sevdiklerinin anısına yazıldığını söyledi: “40 yıl önce yazılmıştı. Sonra birçok sevdiğimiz hayatını kaybetti. Jim Morrison, David Bowie, Prince, Jimi Hendrix ve Ramones ... hepsini anıyoruz.”
Smith, “Break it up” isimli şarkısını bir rüyasının sonucunda Jim Morrison için yazdığını anlattı. 

Sahnede fırsat buldukça seyrcilere dokunan, onlara teşekkür eden sanatçı, bir ara “Dünyadaki en güçlü silah bu”diyerek gitarını havaya kaldırdı. Sanatçının bu savaş karşıtı mesajı seyirciden uzun uzun alkış aldı. Patti Smith iki saati aşan konser boyunca şarkıları ve danslarıyla hayranlarını büyüledi. 

Patti Smith’i dinlemeye gelen sanatçılar arasından Mabel Matiz  kişisel twitter hesabından “Patti Smith rüyalar kadar güzeldi. hayat sana teşekkür ederim.” Mesajını paylaştı. 

Oyuncu Devin Özgür Çınar da konsere gelenler arasındaydı ve twitter hesabından “Hayatımda izlediğim hiçbir konsere benzetemedim. Kusursuzdu. Varoluşçuluğa sesleniyorum, Patti Smith vardır” sözlerini paylaşırken, oyuncu Gonca Vuslateri ise “Zorlu PSM yıkılıyor. Patti ile! Aşkla, dansla, özgürlükle... Misler gibi!” paylaşımında bulundu. 

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman’da ataması yapılmayan öğretmenlerden eylem

SONRAKİ HABER

Hatip Dicle: Halkımız seçilmişlerini yalnız bırakmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...