24 Haziran 2016 07:38

Altıncıların panel baskını davasında yine kara çıkmadı

Dikili’deki “Altın Madenleri ve çevre Paneli’ne Koza Altın Şirketi çalışanlarının saldırması ile ilgi davanın 46. duruşmasında da karar çıkmadı.

Paylaş

Özer AKDEMİR

2006 yılında Dikili’de gerçekleştirilen “Altın Madenleri ve çevre Paneli’ne Koza Altın Şirketi çalışanlarının saldırması ile ilgi davanın 46. duruşmasında da karar çıkmadı. Şirket çalışanlarının avukatı geçen dava da olduğu gibi bu davada da mazeret bildirerek duruşmaya katılmazken, duruşma bir kişinin beyanın alınamadığı gerekçesiyle 29 Haziran tarihine ertelendi. 10 yılı aşkın bir süredir devam eden dava hızla zaman aşımına giderken, paneli basıp ortalığı dağıtan altıncıların cezasız kalmasının mazereti ne olacak merak konusu.

SALDIRI PLANLIYDI

Dikili Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya saldırıya u4ramalarına rağmen sanık sandalyesine oturtulan dönemin Dikili belediye Başkanı Osman Özgüven, Belediye görevlilerinin yanı sıra İzmir, Bergama, Dikili, Ayvalık ve Aliağa’dan yaşam savunucuları katıldı. Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven atın madencilerinin panele taş ve sopalarla saldırdığını belirterek sorumluların cezalandırılmalarını istedi. Aynı şekilde o günlerde belediye yetkililerinden olan Hasan Gökvardar da saldırının o günlerde Altın madeninin Halkla İlişkiler müdürü olan Hayrettin Öğüt’ün planladığını belirterek, sanırlara üst sınırdan ceza verilmesini talep etti. Bazı belediye çalışanları hakkında altın madeninde çalışanlarca yapılan şikayetlerin geri çekildiği görülürken, belediye çalışanları ise kendi şikayetlerinde ısrarcı olduklarını belirttiler.

ARTIK MAZERET KABUL EDİLMESİN

Saldırıya uğrayan yaşam savunucularının avukatı EGEÇEP Hukuk Komisyonu üyesi Arif Ali Cangı ve Dikil Belediyesi avukatı Nurten Özdemir altın madeninin avukatının üst üste mazeret bildirerek davaya katılmamasının davayı uzattığı gerekçesiyle kabul edilmemesini talep ettiler. 

Davanın 46. duruşmasında hakim Züleyha Yeter bazı sanıklar hakkında zorla getirme kararı vererek duruşmayı 29 Haziran tarihine erteledi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Nurdağı’da su isyanı

SONRAKİ HABER

Adıyaman’da ataması yapılmayan öğretmenlerden eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...