03 Mayıs 2012 13:05

Uzmanlar: Riskler öngörülmeliydi

TÜBİTAK-BİDEB destekli 3. Gıda Güvenliği Kongresi’nin ilk gününde  Milli Eğitim Bakanlığının  ilköğretimlere dağıttığı bozuk sütlerden yüzlerce öğrencinin zehirlenmesine ilişkin gıda uzmanları ve bilim insanlarından açıklama geldi.Harbiye Askeri Müzesi’nde başlayan ve bugün de devam edecek Ko

Uzmanlar: Riskler öngörülmeliydi
Paylaş

TÜBİTAK-BİDEB destekli 3. Gıda Güvenliği Kongresi’nin ilk gününde  Milli Eğitim Bakanlığının  ilköğretimlere dağıttığı bozuk sütlerden yüzlerce öğrencinin zehirlenmesine ilişkin gıda uzmanları ve bilim insanlarından açıklama geldi.
Harbiye Askeri Müzesi’nde başlayan ve bugün de devam edecek Kongre’de, Gazi Üniversitesi Toksikoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Esat Karakaya, Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Aytaç, Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner açıklama yaptı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın zehirlenen çocuklar hakkında “İlk defa süt içtikleri için aşırı dozdan rahatsızlanmış olabilirler” yönündeki açıklamasına cevap veren Gazi Üniversitesi Toksikoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Esat Karakaya, analiz sonuçları gelmeden kesin bir şey söylemediklerini ancak  yüzlerce çocuğun ilk defa süt içiyor olma ihtimalinin sosyal bir problem olduğunu  belirtti. Yetkililerin, zehirlenen çocukların süte karşı alerjisi olabileceği yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Karakaya, böyle bir riskin  öngörülebilir olduğunu, bu durumda Bakanlığın önce gerekli risk taramasını yapıp ardından sütleri dağıtması gerektiğine dikkat çekti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu, Tekin'in istifasını kabul etti

SONRAKİ HABER

Dersim'de çatışma: 3 asker yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...