24 Haziran 2016 06:38

İngiltere Başbakanı David Cameron istifasını açıkladı

Referandum sonuçlarının açıklanmasından sonra Birleşik Krallık (İngiltere,Galler, Kuzey İrlanda, İskoçya) Başbakanı David Cameron istifa etti.

Paylaş

Avrupa Birliği referandumu sonuçlarının açıklanmasından sonra bir açıklama yapan Birleşik Krallık (İngiltere,Galler, Kuzey İrlanda, İskoçya) Başbakanı David Cameron istifa etti. 

Hızlı değişikliklerin olmayacağını ve AB ile ilişkilerinin devam etmesini isteyen Cameron, referanduma katılan herkesi tebrik ettikten sonra, ülkenin yeni liderliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ulusal çıkarlarımız gereği, yeni bir liderliğe ihtiyaç olduğunu söyleyen Cameron 3 ay sonra yapılacak parti konferansından sonra görevi bırakacağını söyledi. Parti konferansında yeni lider seçilecek ve başbakan olacak.

Cameron açıklamada şunları kaydetti: “Britanya'da yaşayanlar tarihteki en büyük seçimi yaptı ve insanların kararına saygı duyuyoruz. Britanyalılar AB'den çıkmak için oy kullandı ve buna saygı duyuyoruz. Kampanyada çalışanları kutluyorum.

Durumumuzda ani bir değişiklik olmayacak. AB ile müzakerelere başlayacağız. Güçlü bir iktidara ihtiyacımız var. Hala İngiltere'nin AB'de daha güçlü olacağını düşünüyorum. Ancak Britanyalılar farklı bir seçim yaptı sanırım farklı bir lidere ihtiyacı var. Yeni bir liderliğe ihtiyaç var. İstikrar bu aşamada çok önemli. Ekim ayındaki yapılacak parti kongresinde yeni bir lider arayacağız. Yeni bir yol bulmalıyız.” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin'de tutuklanan Erkol'un çocukları annelerini istiyor

SONRAKİ HABER

İskoçya ve İrlanda: Kalalım, İngiltere ve Galler: Çıkalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...