04 Mayıs 2012 09:02

Kılıçdaroğlu, Tekin'in istifasını kabul etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in istifasını kabul etti.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP MYK toplantısından sonra gazetecilerin Gürsel Tekin'in istifasına ilişkin soruları üzerine, yazılı açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, açıklamasında, istifanın tek taraf

Kılıçdaroğlu, Tekin'in istifasını kabul etti
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP MYK toplantısından sonra gazetecilerin Gürsel Tekin'in istifasına ilişkin soruları üzerine, yazılı açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, açıklamasında, istifanın tek taraflı bir irade beyanı olduğunu belirterek, Genel Başkan Yardımcısı Tekin'in MYK'dan ayrılma kararının geçerli olduğunu ve istifasının kabul edildiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, Tekin'in istifasının 'bazı MYK üyeleri ve il kongrelerinde yapılan seçimlerle ilgili sıkıntıları' olduğu yönündeki iddialara da açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu, Tekin'in biraz dinlenmek amacıyla istifasını verdiğini söyledi. İstifanın ardından boşalan Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna yarın yeni bir isimin atanması bekleniyor.

BAŞKA İSTİFA YOK

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in istifasını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunduğunu belirtti.

Güler, başka istifaların da olduğu yönündeki haberlerin ise “asparagas” olduğunu ifade ederek, bu haberlerin gerçekle hiçbir alakasının olamadığını kaydetti.

Gün içinde Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun da istifa edeceğine yönelik iddialar ortaya atılmıştı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Kütahya’da 5.1 şiddetinde deprem

SONRAKİ HABER

Uzmanlar: Riskler öngörülmeliydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...