23 Haziran 2016 19:20

Sansür protestosuna jet soruşturma

Mezuniyet törenlerinde 'Sansüre Hendek Kazmaya Geliyoruz' pankartı açan üniversite öğrencilerine çifte soruşturma başlatıldı.

Paylaş

Mezuniyet törenlerinde 'Sansüre Hendek Kazmaya Geliyoruz' pankartı açan üniversite öğrencilerine hem İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Ege Üniversitesi rektörlüğü soruşturma başlattı.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri mezuniyet törenlerinde pankart ve dövizler açarak hükümetin basın ve gazeteciler üzerindeki baskısını protesto etti. Protesto esnasında açılan bir pankart ise ilk olarak hükümete yakınlığı ile bilinen medya organları tarafından hedefe konuldu. 'Bunlar öğrenciler mi, terörist mi?' başlığıyla verilen haberlerde öğrencilerin talepleri çarpıtıldı.

Çıkan haberler üzerine harekete geçen İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın öğrenciler hakkında adli soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Pankarta yönelik başlatılan soruşturma üzerine Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nden de yazılı açıklama geldi.  Açıklamada pankart açanlar hakkında idari soruşturma başlatıldığı bilgisine yer verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi" “23 Haziran 2016 tarihinde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezuniyet törenleri esnasında birkaç öğrenci tarafından bir takım pankartlar açılmıştır. Tören öncesinde alınan güvenlik önlemlerine rağmen açılan bu pankartların önceden tespit edilmesi mümkün olmamakla birlikte tören esnasında gerekli uyarılar ilgililere ivedilikle yapılmıştır. Üniversitemiz tarafından tasvip edilmesi asla mümkün olmayan ve mezuniyet töreninin içeriğiyle bağdaşmayan söz konusu pankartları açanlar ve sorumlular hakkında gerekli idari işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD sormaya devam ediyor: Hurşit Külter nerede?

SONRAKİ HABER

Fincancı, Önderoğlu, Nesin'in tutuklanması Aydın'da kınandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...