23 Haziran 2016 19:14

İHD sormaya devam ediyor: Hurşit Külter nerede?

27 Mayıstan bu yana haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in akıbetini soran İHD, Adana’da basın açıklaması gerçekleştirdi.

Paylaş

27 Mayıs tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in akıbetini soran İHD, Adana’da basın açıklaması gerçekleştirdi.

İnönü Parkı’nda bir araya gelen vatandaşlar  “Hurşit Külter Nerede?” yazılı dövizler taşıdı.  Basın açıklamasını okuyan İHD MYK Üyesi Sema Peynirci, Külter’in son görüldüğü yere gidilmesine, deliller toplanmasına ve tanıklarla yüz yüze görüşülmesine dahi izin verilmediğini belirterek tüm bunların Külter’in gözaltında kaybedilmeye çalışıldığını düşündürdüğünü ve kaygılı olduklarını söyledi.

FAİLİ BELLİ KATLİAMLAR BİLE CEZASIZ BIRAKILIYOR

Peynirci, “Kaygılıyız çünkü bu ülkede gözaltına alındıktan aylar sonra kemikleri çöp yığınlarında bulunan ve hala kemiklerine dahi ulaşılamayan insanlar olduğunu biliyoruz” dedi. 2011 yılında Başbakan iken İHD Kayıp Komisyonu ve Cumartesi Anneleri ile görüşen Erdoğan’ın kendi dönemlerinde 90’larda olduğu gibi göz altında kayıpların faili meçhul cinayetlerin olmadığından övündüğünü hatırlatan Peynirci, bugün faili meçhuller değil faili belli katliamların bile cezasız kaldığını söyledi. Adalet Bakanlığı’na seslenen Peynirci, “Hurşit Külter’in akıbeti ile ilgili soruşturma yapmak zorundasınız dedi.  

GÖSTERMELİK SORUŞTURMA YAPMAYIN

Basında flaş gelişme diye sunulan Adalet Bakanı’nın "Soruşturma yapacağız" sözleri ile ilgili konuşan Peynirci, bu gelişmenin AİHM’in Türkiye’den istediği savunma ile ilgili olduğunu belirterek soruşturma ile ilgili İHD’nin başvuruları varken Emniyet’in konuyla ilgisi olmayan Şırnak Barosu’ndan bir avukattan bir bilgi istemesinin göstermelik bir girişim olduğunu belirtti. Peynirci, adil bir soruşturma yapılması gerektiğini dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'yi kınadı

SONRAKİ HABER

Sansür protestosuna jet soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...