23 Haziran 2016 18:26

Erdoğan'dan DBP'li belediyelere: Bunlar iyi günleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sarayında verdiği iftarda konuştu. Erdoğan, DBP'li belediyeler için 'Bunlar onların iyi günleri' dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sarayında verdiği iftarda konuştu. Erdoğan, DBP'li belediyelere yönelik tehditlerini sürdürerek "Bunlar onların iyi günleri" dedi.

"Hepiniz Doğu illerinde yaşıyorsunuz. Yapılan belediyecilikten memnun musunuz? Güneydoğu'ya gittiğim zaman belediyelerin içler acısı durumunu görüyorum" diyen Erdoğan, DBP'li belediyelerin parayı "Kandil'e nasıl ulaştırırım" gayreti içerisinde olduğunu iddia etti.

"Ama bugünler onların iyi günleri, onu söyleyeyim. Bunların bedelini ödeyecekler ve devlet bütün bunların arkasını hassas bir şekilde takip ederek, bunlara gerekli olan bu bedeli ödetecektir" diyen Erdoğan, "Çünkü tüyü bitmemiş yetimin hakkını, sen terör örgütlerine çeşitli hilelerle gönderemezsin" ifadesini kullandı.

Erdoğan konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Dünyada tüm gücünü acıdan alan karanlık bir ittifak vardır. İnsani ve iktisadi kölelik vardır. Ülkemizi bu ülkelerin taşeronluğu altında taciz edenler insanlığı köleleştirmenin derdindeler. Tüm terör örgütlerinin aynı yöntemleri izlediğini aynı senaryoyu izlediğini görüyoruz. Baskı ile sindirme ile evlerinden ettikleri insanların evine kendi taraftarlarını yerleştiriyorlar. Basit bir oyunla coğrafyamızı kana bulamaya devam ediyorlar. DAEŞ içindeki yabancı teröristlerin hangi ülkelerden geldiklerini sizler de biliyorsunuz. PKK içerisindeki bu yabancı güçleri de biliyorsunuz. Bu insanların ne işi var bu terör örgütünün içinde? Mesele bu ülkenin meselesi ise Bu terör güdümündeki partinin ülke dışında ne işi var?

Cizre ile ilgili utanmadan bir kitap çıkarışlar. Terörün buraları yakıp yıktıklarını iddia ediyorlar. Terör örgütü Kürt halkına eziyet ederken devletin müdahalesi ile karşılaşmışlardır. Ama bunlar kendi yedikleri haltları devlete atarak işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar. Siz yaptıklarınızdan böyle sıyrılacağınızı mı sanıyorsunuz? Dünyanın gözü kör mü zannediyorsunuz?

Yurt dışında aynı yalanları pazarlamaya çalışanlar karşısında diplomatlarımızı bulacak. Hiçbir yalan karşılık bulmayacak.

Operasyonların yapıldığı 11 İlçe ve 1 ilde çalışmalar başlayacak. Bölgedeki gelişmeler sadece bölge halkının değil milletimizin tamamının meselesidir.

Kuru toprak vatan olmaz, şehit kanlarıyla yoğrulursa vatan olur. Birbirimizi Allah için seveceğiz. Birbirimizle etle tırnak gibi olacağız. 780 bin metrekare ile bu ülke tek vatandır, devlet içinde devlet asla olmaz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Menbic operasyonunda son aşamaya gelindi

SONRAKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'yi kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...