23 Haziran 2016 18:07

Menbic operasyonunda son aşamaya gelindi

Menbic Askeri Meclisi birliklerinin Menbic’i IŞİD’den geri almak için yaptığı hazırlıkların son aşamasına gelindiği belirtildi.

Paylaş

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, Demokratik Suriye Güçleri’ne bağlı Menbic Askeri Meclisi birliklerinin Menbic’i IŞİD’den geri almak için yaptığı hazırlıkların son aşamasına gelindiği belirtildi.

Sputnik'in yansıttığı habere göre CENTCOM'dan yapılan yazılı açıklamada, "Kürt ve Arap güçlerin şehri ele geçirmek için hazırlıklarının son safhasına geldiği" vurgulandı ve son bir haftadır bu güçlerin düzenleyecekleri operasyonla ilgili planlarını gözden geçirdikleri kaydedildi.

Menbic operasyonunun başlamasından bu yana toplam 233, geçtiğimiz bir haftalık zaman diliminde ise 73 hava saldırısının yapıldığı belirtilen açıklamada, bölgede çok sayıda yabancı savaşçı varlığının gözlemlendiği kaydedilerek, "Bu bilgi özellikle Türkiye, Avrupa ve ABD'yi bu tehditten korumak açısından çok önemli olacak" dendi.

Sabah saatlerinde Bağdat'tan Pentagon'a video konferans ile bağlanan IŞİD Karşıtı Doğal Kararlılık Operasyonu Strateji ve İdame Komutan Yardımcısı Tümgeneral Doug Chalmers, Menbic operasyonunda sona yaklaşıldığını belirterek, şehri IŞİD’den geri almak için savaşan güçlerin kenar mahalle ve köylerde ilerleme kaydettiğini ancak şehir merkezinde henüz kayda değer bir operasyonun yapılmadığını ifade etti. (DIŞ HABERLER)

FOTOĞRAF: CİHAN

ÖNCEKİ HABER

ABD Ankara Büyükelçisi: PYD terör örgütü değil

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan DBP'li belediyelere: Bunlar iyi günleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa