23 Haziran 2016 16:54

Emek Partisi yöneticilerinin davaları ertelendi

Erdoğan'a hakaret iddiasıyla yargılanan EMEP GYK Üyesi Umut Yeğin ile EMEP Van İl Başkanı Hayrettin Alan'ın davaları ertelendi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Emek Partisi Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyesi Umut Yeğin ve Emek Partisi Van İl Başkanı Hayrettin Alan’ın davaları görüldü.

Yeğin, Van 4. Asliye Ceza Mahkemesi ve 6. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görülen davalarda yaptığı sözlü savunmada; 10 Ekim’de meydana gelen katliamda ülkeyi yönetenlerin gerekli tedbirleri almadığını, katliam zemininin hükümet tarafından yaratıldığını, 7 Haziran seçimleri sonrasında iktidarın ülkeyi kaosa sürüklediğini belirterek, tüm bu yaşanan katliamların birinci siyasi sorumlusunun da ülkeyi yönetenlerin olduğunu söyledi.

Van 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Emek Partisi Van İl Başkanı Hayrettin Alan ise savunmasında; 10 Ekim katliamının ülkedeki barış isteyen tüm halklara ve demokrasi güçlerine yönelik olduğunu, AKP’nin 2002 yılından beri iktidarda olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu süre içerisinde siyasi parti lideri gibi davranması nedeniyle ülkede olup bitenlerden de sorumlu olduğunu söyledi. Davalar 18 Ekim’e ertelendi. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

#HayatınSesisusturulamaz

SONRAKİ HABER

Mardin'de bombalı araçla saldırı: 1 sivil hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...