23 Haziran 2016 15:09

'Açık var derken atama yok demek çelişki değil midir?'

Pek çok kentte olduğu gibi bugün İzmir'de de bir araya gelen öğretmenler, Ağustos ayında atama yapılmamasını protesto etti.

Paylaş

Pek çok kentte olduğu gibi bugün İzmir'de de bir araya gelen öğretmenler, Ağustos ayında atama yapılmamasını protesto etti. Öğretmenler Milli Eğitim Bakanına "67.000 öğretmen açığımız var iken Ağustosta atama yok demek çelişki değil midir?" sorusunu sordu.

Konak Eski Sümerbank önünde bir araya gelen çok sayıda eğitim fakültesi mezunu atama yapılmasını istedi. Öğretmenler '40 Yıl Kölelik Değil Hakkımız Olan Atamayı İstiyoruz', 'Kadrolular Ağa, Sözleşmeliler Maraba Mı?' ve 'Diploma Elimizde Atama Nerede' yazılı dövizler açarak taleplerini dile getirdiler.

Öğretmenler adına basın açıklamasını okuyan Zeliha Coşkun, eğitim sisteminin ihtiyacı doğrultusunda atama yapılmamasının Türkiye’nin kısa süre içerisinde “işsiz öğretmenler” sorunu ile karşı karşıya kalmasına sebep olduğunu ifade ederek " Öğretmen atamalarının 2017 Şubat ayında olacağının söylenmesi 400 bini aşkın atama bekleyen öğretmenin umutsuz bir beklenti psikolojisine sürüklenmesine sebep olmaktadır. Üstelik ne kadar süreceği belli bile olmayan bir beklenti! Atama bekleyen öğretmen sayısı katlanarak artarken bu süre zarfında sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen gibi öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran güvencesiz istihdam uygulamaları hayata geçiriliyor, öğretmenler kendi meslekleri dışındaki işleri yapmaya zorlanıyor" dedi.

'BU İŞKENCEYE SON VERİLMELİDİR'

2016 yılı Ağustos ayında en az ihtiyaç kadar öğretmen ataması yapılarak bu yöndeki beklentilere cevap verilmesi gerektiğini ifade eden Coşkun şunları söyledi: "Sonuç olarak, Milli Eğitim Bakanlığı, atanamayan öğretmenlerin varlığından ve bunlara öğretmen adayı denilmesinden rahatsız oluyor. İster adını koyalım, ister koymayalım, bu sorun gün ışığı gibi ortada olup, atanamayan öğretmen adaylarının ve ailelerinin olduğu kadar başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere ülkemizin kanayan bir yarasıdır. Bu yaraya acilen neşter vurulmalıdır. Öğretmen adaylarının ve ailelerinin yıllarca tabi tutuldukları psikolojik işkenceye bir an önce son verilmelidir."

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA SORULAR

Coşkun son olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na şu soruları yöneltti "67.000 öğretmen açığımız var iken Ağustosta atama yok demek çelişki değil midir? Bir sistem değişikliği olacaksa neden sene başında öğretmenlere net bir şekilde açıklanmadı ve yüz binlerce öğretmenin planları alt üst edildi? Şubatta atanamadığımızı düşünürsek 22 Mayıs 2017’deki (Sınava 2 ay kala) sınava nasıl hazırlanacağız? 2016 Temmuz ayında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’ne (ÖABT) girecek öğretmen arkadaşlarımız şu anda hangi psikoloji ile çalışmalarına devam edecekler?". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da ablukaya rağmen 100 binden fazla emekçi yürüdü

SONRAKİ HABER

RSF başkanı Türkiye’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...