23 Haziran 2016 13:42

Almanya’da sinema salonuna saldırı

Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Viernheim kasabasında maskeli bir saldırgan bir sinemaya gaz tabancasıyla baskın düzenledi.

Paylaş

Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Viernheim kasabasında maskeli bir saldırgan bir sinemaya gaz tabancasıyla baskın düzenledi.

Deutsche Welle'nin haberine göre Alman Özel Harekat Komandosu'nun düzenlediği operasyonda olayın faili öldürüldü.

Olayda saldırgan dışında ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Alman basınına yansıyan haberlere göre 50'ye yakın kişi özel harekat polislerinin kullandığı göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth, saldırganın yapılan operasyonda ölü ele geçirildiğini açıkladı.

Polis olayın ayrıntıları ile ilgili henüz açıklama yapmadı. Ancak görgü tanıkları failin sinemada bulunanları rehin almaya çalıştığını aktardı. Saldırı nedeninin ne olduğu henüz bilinmiyor.

Ancak Alman haber ajansı dpa, güvenlik yetkililerine dayandırdığı haberinde olayın akli dengesi yerinde olmayan bir kişinin düzenlediği adli bir vaka olduğunu ve terör bağlantısının bulunmadığını belirtti.

Yerel medya kaynakları, saldırganın Almanya saatiyle 14.40'ta sinemaya girdiğini belirttirken, sinema salonunun bulunduğu bölge geniş çaplı olarak güvenlik altına alındı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD, Bab bölgesinde 20 Kürt'ü daha öldürdü

SONRAKİ HABER

Bir kap su ile can dostlara yardım eli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa