23 Haziran 2016 12:22

Tüm Bel-Sen: Kayyım yasası 1 taşla 3 kuş vuracak

Tüm Bel- Sen, 'Yerel Yönetim Reformu' diye duyurulan ve belediyelere kayyım atanması planlanan yasaya ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Tüm Bel-Sen, “Yerel Yönetim Reformu” diye duyurulan ve belediyelere kayyım atanması planlanan yasaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada,  yasanın yerel yönetimlerde halk iradesinin gasbı, yerel ve kültürel değerlerin sermayenin rantına açılması ve yerel yönetim emekçilerinin haklarının  ellerinden alınması, anlamına geldiği belirtildi.

AKP' nin “yerel yönetimde reform” olarak duyurduğu yasayla ilgili Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmet Emekçileri Sendikası (Tüm Bel- Sen) açıklama yaptı. Sendikanın genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, AKP'nin söz konusu yasa değişikliğiyle yerel yönetimlerde halkın idaresini gasbetmeye çalıştığını belirtti. Erol, “Yapılmak istenen belediyelerin halkın seçtiği yöneticilerden koparılarak, halkın kendi kendisini yönetmesi idaresinin topyekûn gasbedilip, ülkenin bütün kentlerinde tek elden baskıcı iktidarın hizmetkarı haline dönüştürülmesidir” dedi.

KENT RANT ALANI OLACAK

Erol, yasa değişikliğiyle, yerel kaynakların ve doğal zenginliklerin de sermayeye peşkeş çekilmeye çalışıldığını ifade ederek, “Belediyelere yönelik bu girişim aynı zamanda halkın kaynaklarının, tarihsel ve toplumsal değerleri, ekolojik varlığının halktan çalınıp sermayeye peşkeş çekilmesinin alt yapısıdır. AKP iç ve dış sıkışma nedeniyle yeterince besleyemediği yandaş sermayesine yeni rant alanları açmayı planlıyor. Bu anlayışın yakın somut uygulamaları Sur'da görülmüştür” diye vurguladı.

EMEKÇİLER TİS'TEN YARARLANAMAYACAK

Erol, söz konusu yasa değişikliğinin yerel yönetim emekçileri için hak kayıpları anlamına geldiğine dikkat çekerek, “Yerel yönetim emekçilerinin yaşama ve çalışma koşullarını yasa değişikliğiyle daha da kötüleşecektir. Halka karşı sorumlu olmayan bir merkezi yöneticinin belediyelere atanması, yerel yönetim emekçilerinin başta toplu iş sözleşmesinden yaralanamaz hale gelmesi ve birçok hak gasbının da önünün açılmasını yol açacaktır. Yerel yönetim emekçileri hakkının arayamayan emeğinin karşılığını sorgulamayan adata birere emir erine, ücretli köleye dönüştürülecektir” diye altını çizdi. Erol, değişiklikte planlananın sadece bölge illeri için değil batıdaki iller içinde olduğu uyarısında bulundu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rusya’dan Türkiye’ye davet

SONRAKİ HABER

Öğretmenler Ağustos ataması istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...