23 Haziran 2016 12:24

Rusya’dan Türkiye’ye davet

Rusya  Dışişleri Bakanı Yardımcısı Vailiy Nebenzya, Türkiye’yi Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısına davet ettiklerini açıkladı.

Paylaş

Rusya  Dışişleri Bakanı Yardımcısı Vailiy Nebenzya, Türkiye’yi Soçi’de gerçekleşecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısına davet ettiklerini açıkladı. Nebenzya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun toplantıya gitmesi halinde mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşebileceğini söyledi. Nebenzya, “Türk bakan orada olursa bizim bakanımızla görüşmek isteyebilir. Böyle bir görüşme gerçekleşebilir. Zira kimseden kaçmıyor ya da saklanmıyoruz” dedi.

Nebenzya, Türkiye ve Ukrayna dışişleri bakanlarının, 1 Temmuz’da Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleşecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısına katılmasını beklediklerini söyledi.

Nebenzya, Sputnik’e demecinde, “Türkiye ve Ukrayna da dahil tüm ülkelerin bakanlarını davet ettik ve herkesi bekliyoruz. Ama onlardan hâlâ bir yanıt almadık. Toplantıya kimin gelip gelmeyeceği bu hafta ya da gelecek hafta belli olur” dedi. Nebenzya toplantının formatının ikili görüşmeler yapmaya imkan vermediğini ama Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla böyle bir görüşme gerçekleştirilmesine hazır olduklarını söyledi.

“Sanıyorum, Türk bakan orada olursa bizim bakanımızla görüşmek isteyebilir. Böyle bir görüşme gerçekleşebilir. Zira kimseden kaçmıyor ya da saklanmıyoruz” diyen Nebenzya, “Tüm görüşmelere açığız” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya ile yeni kriz: İncirlik üssü

SONRAKİ HABER

Tüm Bel-Sen: Kayyım yasası 1 taşla 3 kuş vuracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...