23 Haziran 2016 11:54

Fincancı'nın okulundan tepki: Şebnem Hoca’mız yalnız değil

Fincancı, Nesin ve Önderoğlu'nun tutuklanmasına bir tepki de Şebnem Korur Fincancı’nın ders verdiği üniversiteden geldi. 

Paylaş

Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak için başlatılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına destek verdikleri için tutuklanan THİV Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Gazeteci- Yazar Ahmet Nesin ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu’nun tutuklanmasına bir tepki de Şebnem Korur Fincancı’nın ders verdiği üniversiteden geldi. 

SES, İstanbul Tabip Odası (İTO) ve Adli Tıp Uzmanları Derneği (ATUD) İstanbul Tıp Fakültesinde tutuklamaları protesto etti. Eyleme TTB Tıp Öğrencileri Kolu da destek verdi. Eylemde “Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı Hoca’mız ve arkadaşları derhal serbest bırakılsın”, “İnadına özgürlük, inadına akademi, inadına bilim, inadına insan hakları. Şebnem Hoca yalnız değildir” ve “Şebnem Hoca’nın öğrencileri burada” pankartları açılırken sık sık “Şebnem Hoca onurumuzdur” “Tutuklamalar, gözaltılar, baskılar bizi yıldıramaz”  sloganları atıldı. 

‘GÖZDAĞLARINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Burada konuşan İstanbul Tıp Fakültesi SES İşyeri Temsilcisi Ersoy Adıgüzel, Şebnem Korur Finsancı’nın şimdiye değin işkenceyle mücadele eden insan haklarına eşsiz katkıları olduğunun altını çizerek “Ablamız, hocamız, dostumuz, meslektaşımız Şebnem Korur Fincancı’nın nezdinde bir kez daha haykırıyoruz, özgürlüklerimize dönük gözdağlarınıza boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu. Adıgüzel hakikatin kaydını tutan ve onu yaymak için zorbalığa direnen vicdanın sesinin hapsedilemeyeceğini söyleyerek, “Bizler sağlık emekçileri, öğrencileri, çalışma arkadaşları olarak Şebnem Hoca’mızın hakikatleri ortaya çıkarma mücadelesini kısa süreliğine onsuz sürdüreceğiz. İnanıyoruz ki Şebnem Hocamız kısa sürede özgürlüğüne kavuşacak ve bu mücadeleyi birlikte omuzlayacağız” dedi. 

TTB Merkez Konseyi Üyesi Raşit Tükel de, tutuklamaların basın ve düşünce özgürlüğüne müdahale olduğunu belirtti. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi İncilay Erdoğan da,  “Şebnem Hoca’nın kız kardeşleriyiz” diyerek kendilerinin Fincancı’nın hakikat belgeleri olduklarını söyledi. SES Aksaray Şube yöneticisi Selma Okkaoğlu, zulme ve baskılara karşı bir arada olduklarını ifade ederken, TTB Tıp Öğrencileri Birliği, İstanbul Tıp Fakültesi kolu ve Fincancı’nın öğrencileri de üniversiteleri ve toplumdaki muhalif kesimleri baskı altına almaya çalışanlara karşı hocalarının yanında olacaklarını söylediler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HES balıkları öldürüyor

SONRAKİ HABER

‘Eğitim politikalarında 1773’ün de gerisindeyiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa