23 Haziran 2016 08:13

İletişim öğrencileri: Haber nöbetini devralmaya geliyoruz

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri mezuniyet törenlerinde hükümetin basına yönelik susturma politikalarını protesto etti.

Paylaş

Üniversite mezuniyetlerinde, AKP Hükümetinin politikaları protesto edilmeye devam ediyor.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri mezuniyet törenlerinde hükümetin basına yönelik susturma politikalarını protesto etti. İletişim öğrencileri baskının son bulmasını ve tutuklu gazetecilerin de özgür bırakılmasını istedi.

 {{283319}}

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan öğrenciler 'Gazetecilik Suç Değildir' ve 'Sansüre Hendek Kazmaya Geliyoruz' pankartları açtılar. Öğrenciler ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yarım kadın' söylemini de protesto etmek için 'Kadınlık Bizde Yarımlık Sende Kalsın' pankartı açtı. Öğrenciler ayrıca 'Haber Nöbetini Devralmaya Geliyoruz' yazan döviz de açtı. Öğrenciler mezuniyet törenin sonunda 'Özgür Basın Susturulamaz' sloganları da attılar. 

‘TAM ÖZGÜR BASIN OLUCAZ, Bİ SANSÜR GELİYO!’

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema Televizyon Bölümü mezunları da mezuniyetlerinde basına sansüre dikkat çekti. 

RTS öğrencileri 'Tam Özgür Basın Olucaz, Bi Sansür Geliyo!. Özgür Medya Susturulamaz' pankartı açtılar. Öğrenciler ayrıca mezuniyette 'Şebnem K. Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin'e Özgürlük. Gazetecilik Suç Değildir', 'Hayatın Sesi, İMC, Med Nuce Hepimize Yeter' ve 'Çilemlere Özgürlük Diye Bağırıyor İçimizdeki Kadınlar' yazılı dövizler de açtılar. (İzmir/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Euro 2016 grup aşamasından akılda kalanlar

SONRAKİ HABER

Sisê nine tahliye oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...