23 Haziran 2016 07:55

Boğaziçi Üniversitesi mezuniyetinde pankartlar dikkat çekti

Boğaziçi Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde öğrencilerin taşıdığı döviz ve pankartlarda, baskıcı politikalara tepki öne çıktı.

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi’nin 149’uncu Mezuniyet Töreni ile öğrenciler diplomalarını aldı. Törende 2 bin 128 öğrenci keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.
Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Spor Tesisleri’nde yapılan törene öğrenciler ve öğretim görevlileri kortej halinde alana girdi. Ailelerin de izlediği kortej geçişinde, öğrencilerin taşıdığı dövizler ve pankartlar dikkat çekti. AKP hükümetine ve hükümetin baskıcı politikalarına tepkinin öne çıktığı döviz ve pankartlarda öğrenciler, hocalarına sahip çıktı.

REKTÖR BARBAROSOĞLU: YAZILMAYANI YAZMAKTAN KORKMAYANLARIN SAHİP ÇIKTIĞI GELENEK

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: "1863 yılından bu yana sizler gibi daha nice başarılı, yaratıcı ve sorumluluk sahibi kuşakları yetiştirirken, bu toplumdan aldığını misliyle bu topluma geri vermeye çalışırken bu okulun duruşunu, bakışını belirleyen ilkelerin en başında özgürlük ve açıklık geldi. Bundan 4 sene önce rektör olarak yaptığım ilk mezuniyet töreni konuşmasında da söylediğim gibi; üniversiteler, tüm renkleriyle, sesleriyle, tüm çoğulluğuyla evrene açılan pencerelerdir. Boğaziçi, yıllardır zamanlar ve insanlar değişse de aynı mekanda hocasını ve öğrencisini, dolayısıyla mezunlarını evrene ve evrensel bilgiye açılma çabası etrafında birleştirmeyi başarmıştır. Böylelikle Boğaziçi’nde bağımsız düşünme ve bilimsel eleştiri çabasını merkeze alarak, bilinmeyeni bilmekten, söylenmeyi söylemekten, yazılmayanı yazmaktan korkmayanların sahip çıktığı akademik gelenek kuşaklardan kuşaklara aktarılabilmiştir. Bütün bunların başarılabilmesinin en temel nedeni akademik özerkliği, bilimsel özgürlüğü ve bağımsız düşünceyi sahiplenmemiz, bizi biz yapan değerlerin en başında görmemizdir." Barbarasoğlu, okul içinde ve dışında, açıklığı ve özgürlüğü her dönemde yaşanan pratiklere dönüştürdüklerini belirterek "Böylelikle okulumuz her zaman kısır siyasi çekişmelerin dışında kalmayı başarmıştır. İddiasını ve gücünü sadece ve sadece bilime ve özgür düşünceye dayandırmış ve bu yolla daha iyiye ve hakikate ulaşma hedefinden şaşmamıştır" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Yarayıcı sordu: Musevi mezarlığına kim saldırdı?

SONRAKİ HABER

Meksikalı öğretmenlere destek genişliyor: Yalnız değilsiniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...