23 Haziran 2016 06:49

İngiltere halkı sandık başında

İngiltere halkı AB üyeliği konusunda oy vermek için bugün sandık başında.

Paylaş

İngiltere halkı Avrupa Birliği (AB) üyeliği konusunda oy vermek için bugün sandık başında. İngiltere'nin AB'deki kaderinin belirleneceği kritik referandumun sonucu merakla bekleniyor.

Yaklaşık dört aydır süren kampanyanın son gününde kararsız oyları tarafına çekmek için Başbakan David Cameron eski Başbakanlar Sir John Major ve Gordon Brown'u da yanına alarak Bristol ve Birmingham şehirlerinde son konuşmalarını yaptı. Başbakan Cameron, yaptığı konuşmada birlikte kalma kararının güvenli ve daha refah Biritanya anlamına geldiğini iddia etti. 

İngiltere'de referandum sonuçları merakla beklenirken, referandumda  Birleşik Krallık ve Birleşik Krallık'ta yaşayan İrlanda ve İngiliz Milletler Topluluğu  18 yaş üzerindeki vatandaşlar oy kullanabilecek. Yaklaşık 70 milyon kişinin yaşadığı Birleşik Krallık'ta kayıtlı 46 milyon 499 bin 537 seçmen bulunuyor.

Referandum öncesi en son yapılan kamuoyu anketlerine göre AB'de kalmak isteyenlerin oranı yüzde 53 olurken ayrılmak isteyenlerin sayısı ise yüzde 46. Referanduma katılım oranının yüzde 80'i geçebileceği tahmin edilirken,  sonucu kararsızların son anda vereceği kararın belirlemesi bekleniyor. 

Referandum Türkiye saati ile  09.00-00.00 arasında yapılacak. Kesin sonucun ise Cuma sabaha karşı açıklanması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Adana'da akıma kapılan kadın öldü

SONRAKİ HABER

MSF: Nijerya'da Boko Haram’dan kaçan 200 kişi açlıktan öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa