23 Haziran 2016 04:35

Tutuklamalara Adana’dan kınama: Gerçeği daha çok anlatacağız

Fincancı, Önderoğlu ve Nesin'in tutuklanmasına ilişkin Adana'da İHD ve ÇHD 'Gazetecilik suç değildir' diyerek basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Paylaş

TİHV Başkanı ve gazetemizin yazarı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve Gazeteci Ahmet Nesin'in Özgür Gündem tarafından başlatılan Nöbetçi Yayın Yönetmenliği kampanyasına katıldığı için “terör propagandası” suçlaması ile  tutuklanmalarına ilişkin İHD ve ÇHD “Gazetecilik suç değildir” diyerek basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Adana Adliyesi Taş bina önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan Av. Sevil Aracı, tutuklanan gazetecilerin kendilerini susturmak, yüreklere korku salmak için tutuklandıklarını belirterek “Sanmasınlar ki susacağız, Daha çok yazacak, daha çok mücadele edecek, gerçeği daha çok anlatacağız” dedi.

Tutuklanan gazetecilerin katliamlareı, sokağa çıkma yasaklarının haberlerini yaptıkları için tutuklandığını ifade eden Aracı,   yaşam hakkı ihlali rutin hale dönerken haber alma hakkının da zaten gözden çıkarılmış bir kategori olduğunu söyledi. 

Tutuklamaların muhaliflere Türkiye’de yaşam hakkının tanınmayacağının bir kez daha gösterdiğini ifade eden Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık,“Yanaş medyanın yaptığı malipünasyolarla sözüm ona basın görevini yerine getirenlere karşı basın özgürlüğünün sadece gazetecilere tanınan değil aynı zamanda demokrasinin olmasa olmazı içerisinde yurttaşın haber alma özgürlüğüne karşı da bir saldırıdır” dedi. Siyasi iktidar ve kaçak saray her geçen gün baskı ve zulmünü daha da arttırmaktadır” diyen Çıtırık, buna karşı aynı düşünceyi savunan güçlerin birleşmesi gerektiğini ifade etti. 

Aynı zamanda Adli tıp uzmanı olan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın tecrite alınmasına dikkat çeken TTB Merkez Konsey Üyesi Yaşar Ulutaş güneş altında, havasız insanlık dışı bir ortam olan tecrit odasında kalmayı kimsenin hak etmediğini dile getirdi. Oanlardan haberdar olma haklarının olduğunu ifade eden Ulutaş,  “Bunu sağlayan basına desteklerimiz devam edecektir” dedi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İranlı yolcu Atatürk Havalimanı'nda hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Bingöl Genç’te sokağa çıkma yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...