03 Mayıs 2012 12:05

İÜ'de provokasyon

İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) "Türkçülük Günü" nedeniyle satırlarla okula gelen bir grubun provokasyon çıkardığı ve ardından polisin devrimci, demokrat ve yurtsever öğrencilere müdahale ettiği bildirildi.İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde ülkücü bir grup ile

İÜ'de provokasyon
Paylaş

İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) "Türkçülük Günü" nedeniyle satırlarla okula gelen bir grubun provokasyon çıkardığı ve ardından polisin devrimci, demokrat ve yurtsever öğrencilere müdahale ettiği bildirildi.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde ülkücü bir grup ile yurtsever, devrimci ve demokrat öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Öğrenciler tarafından verilen bilgiye göre, Türkçe Yaşam Kulübü isimli bir grubun "Türkçülük Günü"nü bahane ederek, üniversitede etkinlik yapmak istedi. Okula girişlerde arama olmasına rağmen bu grupta bulunanlar arasında öğrenci olmayanların ve satırlarla okula gelenlerin aranmadan kolayca geçtiğini ve gerginlik çıkardığını belirten öğrenciler, etkinlik adı altında üniversiteye yönelik saldırıya karşı Hukuk Fakültesi önünde üniversite öğrencilerinin beklemeye başladıklarını aktardı. Yaklaşık 60 kişi olan grubun polisle birlikte okula girdiği ve provokatif sözler söylemesine izin vermeyen öğrencilere çevik kuvvet polislerinin saldırdığı belirtilirken, Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne çekilen üniversitelilerin beklemeye devam ettiği öğrenildi. Grup Siyasal Bilgiler Fakültesi içinde etkinlik yaparken, polis de dışarıda bekliyor.

Fakülte Dekanı Emrah Cengiz'in ise, öğrencilere dışarı çıkmaları halinde polisin de okuldan çıkacağını söylediği öğrenildi. Üniversitede gerginlik nedeniyle fakülteler arası geçiş yasağı konulduğun bildirildi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Orakoğlu: 28 Şubat soruşturması sivillere de uzanacak

SONRAKİ HABER

Tokat’ta gözaltına alınan öğrenciler için gizlilik kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa