22 Haziran 2016 18:50

Avusturya'yı 2-1 yenen İzlanda, İngiltere'yle eşleşti

Euro 2016'da Avusturya'yı yenerek ilk galibiyetini elde eden İzlanda gruptan 2. olarak çıktı.

Paylaş

Euro 2016’da F Grubu’nun son maçında İzlanda ile Avusturya karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 90+4. dakikada bulduğu golle İzlanda 2-1 kazandı.

Bu sonuçla gruptaki ilk galibiyetini alan İzlanda toplamda 5 puana ulaştı ve F Grubu'nu averajla Macaristan'ın ardından ikinci sırada tamamladı. İzlanda, son 16 turunda B Grubu ikincisi İngiltere ile eşleşti.

Turnuvayı 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle kapatan Avusturya ise 1 puanla grubu son sırada tamamlayarak EURO2016 Fransa'dan elendi.

İzlanda maçın henüz 2. dakikasında gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışında kaleyi tam karşıdan gören bir noktada topu önünde bulan Johann Gudmundsson, sol ayağıyla çok sert vurdu ancak top iki kale direğinin birleştiği yere çarparak oyun alanına geri döndü.

18. dakikada İzlanda öne geçti. Sağ kanattan kullanılan taç atışı sonrasında ceza sahası içinde yükselen Kari Arnason topu kafayla aşırdı. Penaltı noktası üzerinde topu önüne alan Jon Dadi Bödvarsson dönüp vurdu ve topu kalecinin sağından filelere gönderdi: 1-0

36. dakikada Avusturya penaltı kazandı. Ari Skulason’un ceza sahası içinde David Alaba'yı kolundan çekip indirmesi sebebiyle hakem Szymon Marciniak penaltı noktasını gönderdi.

Ancak 37. dakikada penaltı vuruşu için topun başına geçen Aleksandar Dragovic topu direğe nişanladı ve Avusturya beraberlik şansından yararlanamadı.

İzlanda ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

60. dakikada Avusturya, ikinci yarıda oyuna giren Alessandro Schöpf ile eşitliği sağladı. Orta alanda David Alaba'dan aldığı pasla hareketlenen Schöpf, rakibinden şık bir çalımla sıyrılarak ceza sahasına girer girmez sol ayağıyla vurdu ve golü kaydetti: 1-1

Mücadelede son sözü ise 90+4. dakikada İzlanda adına Arnor Ingvi Traustason söyledi. Tüm hatlarıyla rakip kalede gol arayan Avusturya takımı arkada büyük bir boşluk verdi. Sağ kanattan ceza sahasına kadar ilerleyen Elmar Bjarnason'un pasında arka direkte bomboş pozisyonda topla buluşan Arnor Traustason topu ağlara gönderdi ve takımına son saniyelerde galibiyeti getirdi: 2-1

Son dakikada bulduğu golle Euro 2016'daki ilk galibiyetini alan İzlanda, F Grubu'nu 5 puanla 2. sırada bitirerek son 16 turunda İngiltere ile eşleşti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

7 aylık hamile eşini öldürüp, intihar etti

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Madem dağa para gitti, müfettişler ispatlasaydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...