22 Haziran 2016 14:20

Korkmaz Tedik anısına düzenlenen turnuva final yaptı

Korkmaz Tedik’in doğduğu Ören’de geleneksel olarak yapılması planlanan ve bu yıl  1.si düzenlenen “101 korkmaz insan” voleybol turnuvası final yaptı.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Malatya İl Örgütü tarafından 10 Ekim Ankara Katliamında yaşamını yitiren Emek Partisi GYK Üyesi Korkmaz Tedik’in doğduğu yer olan Ören’de geleneksel olarak yapılması planlanan ve bu yıl  1.si düzenlenen “101 korkmaz insan” voleybol turnuvasıyla katliamda yaşamını yitirenler anıldı. 6 takımın mücadele ettiği turnuvada 1. olan takıma Ankara Katliamında yaşamını yitiren Emek Partisi üyeleri anısına çıkarılan “Ölümsüzler” adlı kitap hediye edildi. Diğer katılımcılara da çeşitli kitaplar hediye edildi. 

‘MÜCADELE OMUZ OMUZA DEVAM EDECEK’

Turnuvada konuşan EMEP Malatya İl Başkanı Kemal Gültekin, katliamın üzerinden 256 gün geçtiğini ve davada bir ilerleme kaydedilmediğini söyleyerek: “Korkmaz hayatını sosyalizm mücadelesine adıyor ve işçi sınıfının iktidarına inanıyordu. Çevresindekileri mücadele saflarında birleştirmek için çaba sarf ediyordu. Korkmaz bugün aramızda olsaydı muhtemelen bir işçinin hakkı için grevde, sivil halkı katleden Esedullah Timlerinin karşısında ve gericiliğe başkaldıran liselilerin içinde olurdu. Faşizme ve diktatörlüğe karşı oluşturduğumuz ortak mücadele hattında omuz omuza direnişimiz devam edecektir” dedi.

Gültekin’den sonra söz alan Antalya Emek Partisi Eski İl Başkanı Celal Budak, “Korkmaz bizim kısa dediğimiz hayatında ezilen halklar, işçiler emekçiler adına çok emek verdi. Korkmaz’ı Muğla Yatağan’da ki işçilere sormak lazım. Eskişehir’e, Denizli’ye, Afyon’a, Antalya’ya sormak lazım” diye konuştu.

SGDF Üyesi Ferhat Çankaya ise, “Korkmaz Tedik şahsında 33 düş yolcusunu ve tüm devrim şehitlerini bir kez daha anıyoruz” sözlerini kullandı. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pink Martini Temmuz’da İstanbul’da

SONRAKİ HABER

Şiirler, mülteciler ve barış için okundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...