03 Mayıs 2012 11:56

Dersim'de gözaltına alınan 6 kişi tutuklandı

Dersim'de düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan ve aralarında belediye meclis üyeleri ve BDP'lilerin de bulunduğu 7 kişiden 6'sı Malatya'da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.Dersim'de dün sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında 7 kişi gözaltına alınmıştı. G&oum

Dersim'de gözaltına alınan 6 kişi tutuklandı
Paylaş

Dersim'de düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan ve aralarında belediye meclis üyeleri ve BDP'lilerin de bulunduğu 7 kişiden 6'sı Malatya'da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dersim'de dün sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında 7 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Dersim Belediye Meclis Üyesi Nurcan Kasun, belediye çalışanları Hasan Yıldırım, Ali Kamer Yıldırım, MEYA-DER üyesi İbrahim Yıldırım, BDP Üyesi Necla Kılıç, Ayhan Çelik ve Zarife Taçyıldız Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Malatya Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 7 kişiden BDP Üyesi Necla Kılıç tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer 6 kişi ise "Örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. (MALATYA)

ÖNCEKİ HABER

Hepimiz şüpheliyiz özgürlük istiyoruz

SONRAKİ HABER

Orakoğlu: 28 Şubat soruşturması sivillere de uzanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...