22 Haziran 2016 13:08

Tekirdağ’da 5 lisenin öğrencilerinden ortak bildiri 

Tekirdağ'da 5 lisenin öğrencileri ortak bir bildiri yayınlayarak 'Laik ve bilimsel eğitim için birleşelim' açıklaması yaptı.

Paylaş

Çorlu Fen Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Cemile Yeşil Anadolu Lisesi, Tekirdağ Fen Lisesi, Tekirdağ Namık Kemal Lisesi öğrencileri ortak bir bildiri hazırlayarak, eğitimde gericileşmeye karşı, laik ve bilimsel bir eğitim için birlik çağrısı yaptı.

BİLİME SAVAŞ AÇILDI!

6 lisede okuyan öğrencilernin ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Bilimin yerine dini refaransları gösteriyorlar. Buna göre hayatımızı ve eğitimimizi şekillendirmeye çalışıyorlar. Kısacası dindar-kindar nesil yetiştirmek istiyorlar. Özellikle İstanbul’un köklü liselerinde, geleneksel faaliyetler engellenip, dini faaliyetlere katılmak zorunlu hale geldi. Öğrencilerin anlattıklarından okullarda gerici örgütlerin, faaliyet yürütmeye başladığını öğreniyoruz. Liselerdeki baskı gün geçtikte artıyor ve çoğu yerde yönetimler gericileşiyor. Bilime savaş açılıyor. Bilim yok edilmek, köreltilmek isteniyor. Sosyal medyada alay konusu olan TÜBİTAK projelerine baktığımızda da ülkedeki eğitimin ne koşullara itildiğini görmüş oluyoruz. Bunlara karşı tepkisini gösteren Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri tepkilerinden dolayı bazı öğrencilere disiplin soruştuması açılmış, 4 öğrenci devamsızlıktan sınıfta bırakılmış, okullarına TEM polisleri sokulmuştur. Bu demek oluyor ki eğitimde bilimi ve laikliği savunmak birilerine göre terörizimdir!”

Yayımlanan bildiride, “Buna karşı hiçbir baskı, tehdit liselilerin laik ve bilimsel eğitim istemesini engelleyemez” denerek, Türkiye’deki tüm liselilere laik ve bilimsel bir eğitim için birleşme çağrısı yapıldı. (Çorlu/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Fincancı, Önderoğlu ve Nesin için Özgürlük nöbeti tutuldu

SONRAKİ HABER

CHP'li Utku Çakırözer tutuklamalara karşı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...