22 Haziran 2016 12:38

Aydınlık ve Sabah, hedef gösterirken ortaklaştı

Aydınlık gazetesi ve Sabah gazetesi tutuklanan gazeteciler ve Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla nöbet tutan Can Dündar’ı hedef gösterdi.

Paylaş

Aydınlık gazetesi ve Sabah gazetesi tutuklanan gazeteciler ve Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla nöbet tutan Can Dündar’ı hedef gösterdi. AKP yandaşlığı ve karşıtlığı üzerinden birinden zıtmış görünen iki gazete mevzu Özgür Gündem gazetesi olunca ortaklaştı. 

Özgür Gündem ile dayanışmak için bir günlük ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni” eylemine katılan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, RSF Temsilcisi Erol Önderoğlu ve Gazeteci,  Yazar Ali Nesin AKP kontrolündeki medyanın hedef tahtasında... 

Yaptıkları çalışmalar ile sadece Türkiye’de değil dünyada da saygınlığı olan 3 isim Sabah gazetesi  tarafından ‘terör’ü savunmakla suçlandı. Sadece Fincancı, Önderoğlu ve Nesin değil, hem bu isimlere hem de Özgür Gündem’e sahip çıkan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can  Dündar da hedef gösterildi. Sabah gazetesi ‘Apo posteri altında gazetecilik’ başlığı attı.

Ancak en dikkat çekici haberi Aydınlık gazetesi yaptı. Gazete Dündar’ın da fotoğrafını kullanarak “Bugün hangi canlı bombayı öveceksiniz” başlığını kullandı. Aydınlık gazetesi haberin spotunda da “PKK’nin yayın organı Özgür Gündem için nöbete koşan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Abdullah Öcalan fotoğrafı önünde poz verdi” ifadelerini kullandı. 

Aydınlık gazetesi Özgür Gündem’in gazeteciliğine de laf söyleyerek, 5 ay içindeki haberlerini incelediklerini, Gündem’in askere katliamcı dediğini, canlı bombayı da övdüğünü ileri sürdü. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta çatışma; 1 asker hayatını kaybetti, 2 yaralı

SONRAKİ HABER

Fincancı, Önderoğlu ve Nesin için Özgürlük nöbeti tutuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...