22 Haziran 2016 12:24

Nöbetçi Yayın Yönetmenlerine 14 yıla kadar hapis istendi

Özgür Gündem ile dayanışmak için yapılan ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına destek verenlere 2 yıldan 14 yıla kadar hapis istendi

Paylaş

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katıldıkları için tutuklanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yazar Ahmet Nesin ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu hakkında jet hızıyla 3 ayrı dosyadan 3 ayrı iddianame hazırlandı. 

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılmaları nedeniyle Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yazar Ahmet Nesin ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu'nun tutuklanmasının üzerinden daha iki gün geçmeden savcılık tarafından haklarında iddianame hazırlandı. Erol Önderoğlu, Şebnem Korur Fincancı, Emine Beyza Üstün, İnan Kızılkaya ve Ahmet Aziz Nesin hakkında 3 ayrı dosyadan 3 ayrı iddianame hazırlanırken, hazırlanan iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. "Örgüt propagandası yapmak", "Suça tahrik" ve "Suç ve suçluyu övmek" iddiasıyla 2 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

Nesin hakkındaki iddianame İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, diğer şüpheliler hakkındaki iddianame ise 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Jet hızıyla hazırlanan iddianamenin önümüzdeki günlerde mahkeme tarafından değerlendirilmesi bekleniyor. 

Önceki gün, Özgür Gündem'le dayanışmaya amacıyla 'Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmeni' kampanyasında destek veren Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yazar Ahmet Nesin ve Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu 'terör örgütü propagandası' yapmak suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine konmuştu. (HABER MERKEZİ) 
 

ÖNCEKİ HABER

Serap Çiçek cinayetinde sanığa 'iyi hal' indirimi

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta çatışma; 1 asker hayatını kaybetti, 2 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...