22 Haziran 2016 10:34

Diyarbakır’da Fincancı, Nesin ve Önderoğlu için açıklama

Fincancı, Önderoğlu ve Nesin'in tutuklanması, Diyarbakır'da da çok sayıda kurumun katılımıyla düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi.

Paylaş

Dayanışma kampanyası kapsamında Özgür Gündem Gazetesi'nin "Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği"ni yaptıkları için tutuklanan TİHV Başkanı ve Evrensel Yazarı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Gazeteci Erol Önderoğlu ve Yazar Ahmet Nesin'in tutuklanması birçok ilde olduğu gibi bölgede de yapılan açıklamalarla protesto ediliyor.  

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Diyarbakır Temsilciliği’nde bugün İnsan Hakları Derneği (İHD), Diyarbakır Barosu, Türk Tabipleri Birliği (TTB), KESK Diyarbakır Platformu, Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) gibi çok sayıda kurumun katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Tutuklanan Fincancı, Nesin ve Önderoğlu’nun fotoğraflarının bulunduğu platformda ilk olarak konuşan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Fincancı’nın bir bilim insanı olarak Cizre’de ve bölgede yaşananları açığa çıkartmak için çabaladığını söyledi. Fincancı’nın, bilim insanlarının yapması gerekenleri de aşarak detaylı inceleme ve raporlarıyla gerçekleri sunma konusunda önemli bir adım attığını vurguladı. Bilici, “Biz insan hakları mücadelesi yürütenler olarak Şebnem Korur Fincancı ile gurur duyuyoruz. Ve onun yalnız olmadığını bildirmek istiyoruz. Ahmet Nesin, Erol Önderoğlu ve Şebnem Korur Fincancı’nın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” dedi.

Sırasıyla diğer kurumların yöneticileri de söz alarak, tutuklamalarla insan hakları, barış ve demokrasi mücadelelerinden geri adım atmayacaklarını söyledi. Kurum temsilcileri, tutukluların serbest bırakılmasını istedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karadon'a özelleştirme:Özelleştirme İdaresinden TTK’ye yazı

SONRAKİ HABER

MHP'li Vural grup başkanvekilliğinden istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...