22 Haziran 2016 10:29

KESK’ten kamuda topyekûn tasfiye uyarısı

KESK, hükümetin 657 sayılı Yasa’da yapmak istediği değişikliğin 'topyekûn tasfiye' amaçlı olduğunu belirtti.

Paylaş

KESK, hükümetin 657 sayılı Yasa’da yapmak istediği değişikliğin “topyekûn tasfiye” amaçlı olduğunu belirtti. AKP iktidarının hedefinin eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamu hizmetlerinin özelleştirilmesi olduğunu vurgulayan KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, hükümetin gündeme getirdiği bu düzenlemenin asıl amacının da bu dönüşüme itiraz edecekleri tasfiye etmek olduğunu vurguladı.

KESK Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen ve konfederasyona bağlı sendikaların yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Eş Genel Başkan Şaziye Köse, bir zamanlar “komünizm”, “irtica”, “bölücülük” adı altında yürütülen cadı avının, şimdi “terör propagandası” adı altında sürdüğünü dile getirdi. Başbakanlığın 17 Şubat tarihli “terör genelgesi”nin ardından KESK’e bağlı sendikalara üye on binlerce kişi hakkında soruşturma açıldığını hatırlatan Köse, “Bu darbe uygulamaları yetmemiş olacak ki, şimdi de yasal düzenlemeyle toplu işten çıkarmalara başlanacak” dedi.

Köse, AKP’nin iddiasının aksine yasanın mevcut halinin suç işleyen kamu emekçilerinin işten atılmasına engel olmadığını belirterek, “O halde niçin yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmaktadır? AKP, iktidara geldiği günden bu yana kamunun tasfiye edilerek şirkete dönüştürülmesini hedeflemiştir. Bu hedefini özelleştirmelerle, sağlığın ve eğitimin piyasaya açılmasıyla belli oranda gerçekleştirse de şimdi ‘terör propagandası’ yalanı arkasına sığınarak tümüyle gerçekleştirmek istiyor. Meselenin özü budur. Gerisi bahanedir, yalandır, çarpıtmadır” diye konuştu.

AKP’nin kamu hizmetlerinin piyasaya açılması ve başkanlık rejimi önünde engel gördüğü kişi ve kurumları tasfiye etmeyi amaçladığını vurgulayan Köse “Bu taslak ile ‘milli güvenlik’ anlayışına muhalefet eden, demokratik haklarını kullanan tüm kamu çalışanlarının ‘legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten kişiler’ olarak ilan edilerek önce kamu hizmetlerinde bulunma ve çalışma hakkının elinden alınması, sonrasında ise ancak Hitler ve Mussolini yönetiminde bulunabilecek bir şekilde bu haklardan ömür boyu yasaklanması amaçlanmaktadır. Konfederasyonumuz bedeli ne olursa olsun ilkelerinden ve mücadele anlayışından vazgeçmeyecektir” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avcılar Belediyesi işçileri CHP'ye yürüdü

SONRAKİ HABER

Karadon'a özelleştirme:Özelleştirme İdaresinden TTK’ye yazı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...