22 Haziran 2016 10:13

Avcılar Belediyesi işçileri CHP'ye yürüdü

Türk-İş'e bağlı Belediye-İş sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Avcılar Belediyesi işçileri CHP İstanbul İl Merkezine yürüdü.

Paylaş

Türk-İş'e bağlı Belediye-İş sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Avcılar Belediyesi işçileri Taksim Tünel'de bir araya gelerek CHP İstanbul İl Merkezine yürüdü.

51 gündür direnen işçiler sık sık, "İşçiyiz haklıyız kazanacağız", "Sendika hakkımız engellenemez", "Atılan işçiler geri alınsın",  "İşten atıldık taşerona satıldık", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Örgütlü işçiler asla yenilmez", "İş, ekmek, özgürlük", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Önce insan dediler işten aştan ettiler" sloganları attı.

Avcılar'da toplanan yaklaşık 40 bin imzayı CHP İstanbul İl Merkezine iletmek isteyen sendika yöneticileri, CHP binasına alınmayınca imzalar kapıdan iletildi.

CHP İstanbul İl Merkezi önünde konuşan Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Erol Özdemir konuşmasına süreci hatırlatarak başladı: "Avcılar Belediyesi temizlik işçileri sendikalaşmak istedi. Ancak hakkımızı aradığımız için sorgu odasında sorgulandık. Sendikaya üye olmadığımıza dair noterden taahhütname getirmemiz istendi. Reddettik ve işten atıldık."

Kurdukları direniş çadırında da tehditlerin sürdüğünü söyleyen Özdemir, şöyle devam etti: "Önce işçiyi bölmek için sendikadan istifa ederseniz sizi işe alacağız dediler. İmzasız pankartlarla emek ve sendika düşmanlığını dışa vurdular. Bu da yetmedi, 20 işçiyi daha işten attılar. Sendikamız yöneticileri tehdit edildi, direnen işçilerin eşleri de işten atıldı. Belediyede örgütlenmeye, demokrasiye, sendika düşmanlığına üzülerek şahit oluyoruz."

İşe dönme taleplerini yineleyen Özdemir, "Avcılar Belediyesi değil işçiler destek gördü" dedi.

Kamuoyunu direnişe sahip çıkmaya çağıran Özdemir, "Bu konuda en büyük sorumluluk seçim meydanlarında parti olarak açıkladıkları programı ayaklar altına alanlara ses çıkarmayan en alttan en üste CHP yönetimidir" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD Mersin'de özgür basına yönelik baskıları protesto etti

SONRAKİ HABER

KESK’ten kamuda topyekûn tasfiye uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa