22 Haziran 2016 09:27

'Anayasa aykırı tiyatronun parçası olmayacağız'

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ifadeye çağırdığı Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, ‘Biz anayasa aykırı bu tiyatronun bir parçası olmayacağız’ dedi. 

Paylaş

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ifadeye çağırdığı HDP Muş Burcu Çelik Özkan bugüne kadar yaptıkları açıklamaların ortada olduğunu belirterek, bu sürecin hukuka ve anayasaya aykırı olduğunu belirtti. Özkan, bu düzenlemenin zorlama ve siyasi bir kurnazlıkla tek elden geçirildiğine dikkat çekerek, "İfadeye çağrılmamız, bunun hukuki bir dayanağının olduğu ya da hukuki ilkelere dayanan bir düzenleme olduğu anlamına gelmiyor. Bu sebeple anayasaya aykırılığı açık bir şekilde ortada olan bir düzenleme içinde haksız ve hukuksuz bir biçimde adeta bir darbeyle dokunulmazlıkların kaldırılmış olması ve bu sebeple mahkemeye yargıya intikal eden dosyalarımıza ilişkin fezlekelere ilişkin ifadeye gitmeyeceğimizi bugüne kadar hep söyledik. Bugünde aynı noktadayız. Ben Muş'tayım burada olmaya devam edeceğim. Fakat onların davetine asla icabet etmeyeceğim" dedi. 

'SAVCILAR HUKUKSUZLUĞA ALET OLMASINLAR'

İfadeye çağrılan bir diğer milletvekili olan Ahmet Yıldırım ise "Bizim bu konuda ifadeye çağıran Muş Cumhuriyet Başsavcısı'na karşı bir tavrımız yok. Bizim tavrımız anayasaya aykırı işlem yapan siyasi iktidaradır. Biz anayasa aykırı bu tiyatronun bir parçası olmayacağız. Aynı şekilde hukuk ilkelerine bağlı olan savcıların da bunun bir parçası olmamasını gerektiğini ifade ediyoruz" diye konuştu. Yıldırım, "Korumaya çalıştığımız halkların ortak geleceğini karartılmamasıdır" diyerek, kişisel özgürlükten ziyade bu siyasi darbenin bir parçası olmamak için ifadeye gitmeyeceklerini vurguladı. Yıldırım, ifadeye çağrıldığı fezlekelerin içeriğinin "cumhurbaşkanı ve Muş Valisi'ne hakaret" olduğu bilgisini paylaştı. Yıldırım, "Kendi ayaklarımla ifade vermeye asla gitmeyeceğim. Polis eşliğinde ifadeye götürmeyi ise umarım denemezler" dedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Çayırova Carrefour'da işbırakan işçiler kazandı

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu: İsrail'le normalleşmede Hamas diye bir şart yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...