22 Haziran 2016 08:41

Encü: Ölümleri engellemek için ne yaptınız?

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Elazığ’da yaşanan ve 9 tarım işçisinin can verdiği iş cinayetini Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Elazığ’da yaşanan ve 9 tarım işçisinin can verdiği iş cinayetini Meclis gündemine taşıdı. Ölümlerin trenin gayri resmi hemzemin geçitte minibüse çarpması sonucu olduğunu hatırlatan Encü, ölümlerin engellenmesi için hangi önlemlerin alındığını sordu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Encü, “Her kaza sonrası olduğu gibi demiryolları üzerinde gerekli tedbirleri almayan asıl sorumlular yargı karşısına çıkarılmak yerine sadece treni kullanan iki makinist gözaltına alınmıştır. Demiryolu çalışanlarının basına yansıyan ifadelerinde sadece Elazığ Tatvan arasında karayolu ile demiryolunun kesiştiği noktalarda yüzlerce gayri resmi hemzemin geçit olduğu belirtilmiştir. Konuyla ilişkili olarak Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası yetkilileri bu tür hemzemin geçitlerin alt/üst geçitlere dönüştürülmesi konusunda birçok uyarıda bulunduklarını ancak uyarıların yetkili makamlarca dikkate alınmadığını belirtmektedir” dedi. Encü şu sorulara yanıt verilmesini istedi: “Makinistler dışında gerekli tedbirleri almayarak bu olayda ihmali ve kusuru bulunanlar hakkında başlatılmış bir soruşturma var mıdır? Tatvan- Ankara güzergâhında kaç tane gayrı resmi hemzemin geçit tespit edilmiştir? Tatvan- Ankara güzergâhında demiryolu üzerinde kaç tane alt/üst geçit vardır? 2002-2016 yılları arasında Türkiye genelinde resmi ya da gayrı resmi hemzemin geçitlerde kaç tren kazası gerçekleşmiştir? Bu kazalar sebebiyle yargı önüne çıkan kişi sayısı kaçtır? Uygun olan hemzemin geçitlerin alt/üst geçide dönüştürülmemesinin sebebi nedir? Hemzemin geçit kazalarını önlemek için alınan tedbirler nelerdir?” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te iltica hakkının kısıtlanması protesto edildi

SONRAKİ HABER

Harçlığı için kiraz toplarken akıma kapılan liseli genç öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...