22 Haziran 2016 08:36

'Bu davayı boşa çıkaracağız'

ÖHD ve TUHAD FED üye ve yöneticilerinin yargılandığı dava bugün başladı.

Paylaş

Cansu PİŞİKİN
İstanbul

ÖHD ve TUHAD FED üye ve yöneticilerinin yargılandığı dava bugün başladı. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma öncesi avukatlar, insan hakları savunucuları adliye önünde açıklama yaptı.

"Devrimci avukatlar onurumuzdur" "Hepimiz Elçiyiz öldürmekle bitmeyiz" sloganlarının atıldığı eylemde ortak açıklamayı ÖHD üyesi avukat Nazan Kaynak yaptı.

Söz konusu davanın ÖHD ve TUHAD FED'e yönelik 2012 yılında başlatılan bir soruşturmaya dayandığını ve bu soruşturmanın 2016 yılında bir intikam operasyonuna dönüştüğünü söyleyen avukat Nazan Kaynak, "Kürt halkının ve Türk halkının mücadelesini komplo davaları ile engelleyemeyecekler. Kürt sorununda çözüm yerine savaşı tercih eden AKP ve Saray siyasi soykırım operasyonları ile halkımızı savunmasız bırakmak istemiştir. 2008 ve 2011 yılında olduğu gibi siyasi soykırım operasyonlarını boşa çıkardığımız gibi bugün de boşa çıkaracağız" diye konuştu.

TUHAD FED'in 10 bin Kürt siyasi mahpusun ailelerinin derneklerinin bağlı bulunduğu bir federasyon olduğunu söyleyen Kaynak, "Zindanlardaki işkenceye hak ihlallerine karşı mücadele yürüttüğümüz hasta tutsakların özgürlüğü için mücadele ettiğimiz siyasi soykırım operasyonlarına karşı kampanyalar örgütlediğimiz için hedef haline getirildik" dedi.

ÖHD'nin ise Kürt halkının, ezilenlerin, yoksulların, kadınların, öğrencilerin, LGBTİ'lerin avukatlığını yaptığı için hedef haline getirildiğini vurgulayan Kaynak şöyle devam etti: " Bugün AKP ve Saray faşizmi Kürtleri rehin almakla yetinmiyor. Kürt halkıyla dayanışan dostlarımızı, aydınlarımızı tutsak ediyor. Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin, Erol Önderoğlu Özgür Gündem ile  dayanışma amacıyla eş genel yayın yönetmenliği yaptıkları için tutsak edildiler. Faşizmin bu zulmünü kınıyoruz. Halklara, ezilenlere, aydınlara, saray güdümlü yargı eliyle gerçekleştirilen zulme karşı mücadeleyi yükselteceğiz."

ÖNCEKİ HABER

İşçi mitingini yasaklayan Fransa hükümeti geri adım attı

SONRAKİ HABER

İsveç’te iltica hakkının kısıtlanması protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...