22 Haziran 2016 07:17

Urfa’da Eğitim Sen üyesi 650 öğretmen soruşturmalık

Urfa’da Eğitim Sen üyesi 650 öğretmen hakkında idari soruşturma açıldı, 6'sı açığa alındı. 

Paylaş

Eğitim Sen üyelerine yönelik adli ve idari soruşturma kıskacı akıl almaz bir tabloya dönüştü. Sendikaya üye öğretmenler hakkında olmadık gerekçelerle cezalandırmalara gidilirken, bu baskı politikalarının en çarpıcı örneği Urfa’da karşılaşıldı. 

Kentteki okullarda görev yapan sendika üyesi ve yöneticisi olan 650 öğretmen hakkında çeşitli gerekçelerle soruşturmalar açılmış durumda. Yakın dönemde açılan bu soruşturmalar sonucu ise bu zamana kadar 6 sendika üyesi açığa alındı. Yine Siverek'te görev yapan 7'si yönetici 11 sendika üyesi hakkında ise Siverek Kaymakamlığı'nın talimatı ile hem adli hem de idari soruşturma başlatılmış durumda.

Bu baskı politikalarını değerlendiren Eğitim Sen Urfa Şube Eşbaşkanı Mehmet Keklik, anti-demokratik uygulamalar ve baskılar ile kendilerinin yıldırılmak istendiğini ifade etti.

'MEVZUATI BİR KENARA KOYDULAR'

Bakanlık müfettişleri tarafından yaptıkları demokratik eylem ve etkinliklerin sendikal etkinlik olmaktan çıkarılmak istendiğini söyleyen Keklik, üyelerinin kurum müdürleri, okul müdürleri, ilçe ve il milli eğitim müdürleri ile ortak bir şekilde makam odalarına götürülerek hükümete yakın Eğitim Bir Sen'e üye yapılmak istendiğini kaydetti.

Sendikalarına bağlı 3 eğitim emekçisinin Kürtçe konuştukları için soruşturma ve sürgüne yollandığı Siverek’te, Kaymakam Vural Karagül'ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'gerektiğinde mevzuatı bir kenara koyun' sözüne biat ettiğini belirtti. Üyelerinin Kaymakamlığa çağrıldığını ve tehditvari bir şekilde sorgulandığını paylaşan Keklik, "Bir suç varsa burası bir hukuk devleti ise savcılar, hakimler devreye girer. Bu arkadaşlarımız ile ilgili gerekli soruşturma başlatılır. Kaymakam'ın bu tarzı ilçe özelinde ciddi sorunlara yol açıyor" dedi.

'SİZ BOMBALARKEN SESİZ DURAMAYIZ'

Kendisinin de ifade vermeye çağrıldığını ve 'terörize' eden, yoruma dayalı sorular ile karşılaştığını dile getiren Keklik, Bakanlık müfettişlerinin 'Yaşasın halkların kardeşliği demişsiniz, burada ne demek istediniz? Cizre’ye, Silopi'ye ses ver' demişsiniz burada ne demek istediniz?" gibi sorularına maruz kaldıklarını söyledi. 

Kendilerinden sadece ek dersler ve özlük hakları çerçevesinde hareket edilmesinin istendiğini vurgulayan Keklik, "Cizîr, Silopiya yanarken biz emek örgütleri olarak bu bizim sorunumuz değil diyemeyiz. Orada binlerce öğrencimiz, eğimci arkadaşımız mağdur oldu, yerinden yurdundan oldu. Öğrencilerimiz öldü. Böylesi bir durumda bir emek örgütü nasıl olurda bu benim sorunum değildir diyebilir. Bu birincil derecede bizim sorunumuzdur. Evrensel hukuk çerçevesinde şehirler bombalanırken öğrencilerimizin okulları boşaltılırken bizler sessiz duramayız" dedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Hindistan'da yıldırım düşmesi: 79 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

'Çukurova'da öğle tatili 3 saat olsun'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...