21 Haziran 2016 17:43

9 işçi toprağa verildi:30 lira yevmiye için çalışıyorlardı

Elazığ'daki tren kazasında hayatını kaybeden 5’i Suriyeli 9 işçi, toprağa verildi.

Paylaş

Kazada hayatını kaybedenlerden Turan Özdemir, Kovancılar İlçesi’ne bağlı Yukarı Demirciler Köyü’nde, minibüs şoförü Mesut Karakoç, Altınçevre Köyü’nde, Doğan Deniz, Kovancılar İlçesi’ne bağlı Mirahmet Köyü’nde, Zülfü Yaşar ise Elazığ merkez Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

Kazada ölenlerden 5 Suriyeli’nin cenazesi Fırat Üniversitesi Hastanesi Morgu’nda yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Kazada hayatını kaybeden Abdullah Bargas, Mervanoğlu Muhammed El Eşhap, Rami İbrahim El Eşhap, Kusay Salih ve Casim Oğlu Besil Ali olmak üzere Suriyeli 5 işçinin cenazeleri, yakınları tarafından alınarak gözyaşları arasında Asri Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından, kimsesizlerin olduğu bölümde toprağa verildi. Akraba olan Suriyeli 5 kişinin, bir hafta önce 30 lira yevmiye karşılığında sebze bahçelerinde çalışmaya başladıkları öğrenildi.

AİLELERİ İÇİN SON UMUTLA GELMİŞLERDİ

Rami İbrahim El Eşhap’ın, evli ve 15 günlük bir kız babası olduğu öğrenildi. Bir yıl önce Elazığ’a taşınan El Eşhap da eşi, annesi eşi ve 15 günlük kızının geçimini sağlamak için çeşitli işlerde gündelikçi olarak çalıştığı ve bir hafta önce akrabalarının vasıtasıyla sebze bahçesinde domates  toplamaya başladığı öğrenildi. 

Kazada hayatını kaybeden Kusay Salih’in de evli ve 2 kız babası olduğu, eşinin de 3’üncü çocuklarına hamile olduğu öğrenildi. Bir yıl önce Elazığ’a taşınan Salih’in bir kızının Fırat Üniversitesi’nde tedavi gördüğü kaydedildi. (Elazığ/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Euro 2016'da son 16 turunun ilk eşleşmesi; İsviçre - Polonya

SONRAKİ HABER

GÖP: Gazeteci tutuklamaları dayanışmaya gözdağıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...