03 Mayıs 2012 11:17

Liman işçileri sendikayı göreve çağırdı

Mersin limanında Liman-İş üyesi 150 işçi, işyerinde yaşanan sorunlara karşı duyarsız kalan sendika yönetimini istifaya çağırdı.Mersin Liman-İş sendikasında ücret adaletsizliği, çalışma saatlerinin fazlalığı gibi sorunların giderilmesini isteyen işçiler işyerinde de bu durumu protesto ederek iş yavaşlatan 60 operatör

Liman işçileri sendikayı göreve çağırdı
Paylaş


Mersin Liman-İş sendikasında ücret adaletsizliği, çalışma saatlerinin fazlalığı gibi sorunların giderilmesini isteyen işçiler işyerinde de bu durumu protesto ederek iş yavaşlatan 60 operatörün iş yeri disiplin kuruluna sevk edildiğini belirtti. İşçiler, patronun bu 60 operatörü onar onar çağırarak 2 ay ücretsiz izne tabi tutmakla tehdit ettiklerini söyledi.

İşçiler, sorunlarını sendikacılara iletmek için sendika binasına gitti. "Ya işçilerin önüne düşersiniz ya da bu sendikadan istifa edersiniz" diyen işçilerin gelmesiyle sendikacılar binadan ayrılarak Mersin Limanı'na geçti.

Sendikacılar MIP işvereni ve limandaki işçilerle görüşürken sendika binasındaki işçilerin kararlı bekleyişi sürüyor. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kato Dağı’nda, ölümle burun buruna çoban olmak

SONRAKİ HABER

Soruşturulan roman: Özgürlüğünde Kaldı Gözlerim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...