21 Haziran 2016 16:52

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı tecride alındı

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, tutuklu bulunduğu Bakırköy Cezaevi'nde tecrit altına alındı. 

Paylaş

Özgür Gündem gazetesi tarafından başlatılan "Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katıldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan ve "terör propagandası" yaptığı iddiasıyla dün tutuklanan 3 isimden biri olan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı, Evrensel gazetesi yazarı, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, götürüldüğü Bakırköy Cezaevi'nde tecrit altına alındı.

Fincancı'yı cezaevinde ziyaret eden avukatı Meriç Eyüboğlu, Fincancı'nın Barış İçin Akademisyenler bildirisini imzaladığı için tutuklanan ve Bakırköy Cezaevi'nde tecride alınan Esra Mungan'ın konulduğu aynı odaya konulduğunu söyledi. 

Av. Eyüboğlu, Fincancı'nın durumu ile ilgili olarak şu bilgileri paylaştı: 

"Birkaç gün müşahede kalması gerekirdi. Bakırköy koğuş sistemi olan bir yer çünkü. Müşahededen sonra insanlar koğuşlara dağıtılır. Cuma günü dağıtım olması bekleniyorken 'Sizin yerinizi hazırladık' diyerek bir odaya taşımışlar. Küçük, pis bir oda. İnşaat molozları var. Havalandırması yok, oturup kitap okuyacağı bir masa bile yok. Esra Mungan'ın tecride alındığı odaya alınması da bir mesaj tabii. Şebnem Korur Fincancı bu tarz şeyleri dert edecek, tepki duyacak, canı sıkılacak birisi değil. Gayet güler yüzü ile karşıladı beni. Bu uygulamanın insan haklarına aykırı olduğunu söylemek istiyorum. Bu kararı verenlerden de hesap soracağız." 

Bu karar ile dışarıdaki dayanışmanın yanı sıra Fincancı'nın kararlı duruşunun kırılmak istendiğini söyleyen Eyüpoğlu, "Ama bunu rüyalarında görürler" diyerek tepki gösterdi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu öğrencilere yine tahliye yok

SONRAKİ HABER

Euro 2016'da C Grubu’nu Almanya lider olarak tamamladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...