21 Haziran 2016 14:46

Makbul olmayan vatandaş olmayı sürdüreceğiz!

Özgür Gündem ile dayanışma içinde oldukları için tutuklanan Erol Önderoğlu ile Ahmet Nesin, dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu. 

Paylaş

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Pınar Konak ile Ahmet Baran Çelik, Özgür Gündem gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendikleri için tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderilen Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ile yazar Ahmet Nesin'i ziyaret etti. Avukatlar, ziyaret ardından cezaevi çıkışında açıklama yaparak, Önderoğlu ve Nesin'in mesajını paylaştı. Avukatlar, Önderoğlu ve Nesin'in moralinin gayet yüksek olduğunu belirterek, kendileri ile dayanışma içerisinde olan herkese selamlarını iletti. 

Avukatlar paylaştığı Nesin'in mesajı şu şekilde: "Bu tutuklama komik. Bu yolla barış ve demokrasi taleplerinden vazgeçmeyeceğiz. Yılmayacağız. Özgürlük önemlidir ve bu tutuklamayı yapanlar bunu anlayamaz. Bunların hepsinin sebebi demokrasiyi bilmemek. Bu bir süreç, hükümet kendine biçilen rolü oynuyor biz de kendimize biçilen rolü oynuyoruz. Devletin gözünde 'makbul olmayan vatandaşlar' var. Biz de makbul olmamaya devam edeceğiz."

Önderoğlu'nun mesajı ise şekilde: "Yıllarca bu hukuksuz tutuklamalara ilişkin yazılar yazdım. Bu kez de buna ben maruz kaldım. Ama bu beni yıldıramaz. Mücadeleye devam edeceğiz. Bu tür durumlarda insanlar dayanışmayı büyütmelidir."

Avukatlar, Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmanın büyüdüğü bilgisini paylaştıkları Nesin ve Önderoğlu'nun, dayanışmanın daha büyütülmesi gerektiğini mesajını verdiğini iletti. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İsveçli vekillerden Fincancı, Önderoğlu, Nesin için kampanya

SONRAKİ HABER

TGC'den tutuklu Önderoğlu'na ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...