21 Haziran 2016 13:40

Iğdır'da köylüler yol kesti

Iğdır’ı, Kars ve Erzurum’a bağlayan kara yolunda yapılan çalışmalar sırasında, Bayraktutan köyüne yol verilmemesi üzerine köylüler eylem yaptı.

Paylaş

Iğdır’ı, Kars ve Erzurum’a bağlayan kara yolunda yapılan çalışmalar sırasında, Bayraktutan köyüne yol verilmemesi ve yolun bariyerle kapatılmasına tepki gösteren köylüler traktörlerle kara yolunu ulaşıma kapattı. Yaklaşık 100 kişinin Karayolları Bölge Müdürlüğünü protesto etmesi yüzünden ulaşım bir saat süreyle durdu, uzun araç kuyruğu oluştu. 

Toplam 200 haneli Bayraktutan Köyü Muhtarı Mehmet Gence, köylerine haksızlık yapıldığını belirterek “Bizden önceki iki köyden kara yoluna çıkış var, ama bizim köyden yok. Bizim Iğdır’a gitmemiz için 3 kilometre ötedeki Çalpala köyünden kara yoluna çıkmak zorunda kalıyoruz. Erzurum’dan, Kars’tan gelen ise havalimanı yolundan dönecek. Yolda yaşlı bir hastamız arabadan indiği zaman bariyerleri nasıl aşıp köye gelecek? Yaylaya giden hayvanlarımız var, bu hayvanlar nasıl geçecek. Biz dilekçe de verdik, gerekli yerlerle de görüştük ancak ‘Siz projede değilsiniz’ dediler. Kara yolundan çıkış vermezlerse bu eyleme devam edeceğiz” dedi. (IĞDIR)

ÖNCEKİ HABER

Bornova’da sözleşme imzalandı

SONRAKİ HABER

Mücadeleden başka çözüm yolu yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...