21 Haziran 2016 13:34

Savcı takipsizlik verdi, üniversite ceza yağdırdı

72 öğrenci hakkında savcılık ‘Kovuşturmaya yer yok’ kararı verirken Akdeniz Üniversitesi, 34 öğrenciye 1 yıla kadar uzaklaştırma cezası verdi.

Paylaş

Roboskî, Halepçe anmaları ile 1 Mayıs kutlamalarına katıldıkları gerekçesiyle 72 öğrenci hakkında savcılığın verdiği ‘Kovuşturmaya yer yok’ kararını görmezden gelen Akdeniz Üniversitesi, 34 öğrenciye 1 yıla kadar uzaklaştırma cezası verdi. 

Akdeniz Üniversitesinde düzenlenen Roboskî, Halepçe anması ve 1 Mayıs kutlamalarına katıldıkları gerekçesiyle valiliğin talimatıyla 72 öğrenci hakkında açılan adli soruşturma  takipsizlikle sonuçlandı. Ancak üniversite öğrencilere ceza yağdırdı. Öğrencilerden 2’sine 1’er yıl uzaklaştırma cezası verilirken, 9 kişiye 6’şar ay, 8 kişiye 1’er ay, 3 kişiye 2 hafta ve 12 kişiye ise bir haftalık uzaklaştırma cezaları verildi. 

YAZ OKULUNA DA KAYIT YAPTIRAMAYACAKLAR

Cezaların 4 gün sürecek olan yaz okulu kayıtlarının başlayacağı tarih olan 11 Temmuz günü uygulanmaya başlanacağı belirtildi. Cezaların bu tarihte uygulanacak olması nedeniyle söz konusu öğrenciler yaz okuluna kayıt yaptıramayacak. Öğrencilerin avukatı olan Hakan Evcin, hukuksuz bir karar verdiğini söylediği üniversite yönetimine tepki gösterdi. Öğrenciler hakkında katıldıkları demokratik eylemler nedeniyle emniyetin çektiği görüntüler üzerine soruşturma başlatıldığını, soruşturma ile birlikte ise Valiliğin talimatıyla üniversite yönetiminin soruşturma başlattığını kaydetti. Evcin, soruşturma furyasının halen devam ettiğini belirterek, idare mahkemesinin ‘yürütmenin durdurulması’ yönünde karar vermesini ve öğrencilerin eğitim haklarından mahrum bırakılmaması gerektiğini söyledi. (ANTALYA)
 

ÖNCEKİ HABER

ÖHD’li avukatlar yarın hakim karşısına çıkacak

SONRAKİ HABER

Bornova’da sözleşme imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...