21 Haziran 2016 13:31

ÖHD’li avukatlar yarın hakim karşısına çıkacak

ÖHD Üyesi Avukatlar Ramazan Demir ve Ayşe Acinikli’nin de aralarında olduğu 8’i tutuklu 50 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması yarın görülecek.

Paylaş

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) Üyesi Avukatlar Ramazan Demir ve Ayşe Acinikli’nin de aralarında bulunduğu 8’i tutuklu 50 kişi hakkında ‘Örgüt yöneticisi olmak’ ve ‘Örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması yarın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

8’i  avukat 50 sanıklı dava dosyasında avukatlar, cezaevlerinden “bilgi taşıdıkları” ve “kuryelik” yaptıkları iddiasıyla suçlanıyor. ÖHD İstanbul Şube yöneticileri, savunma hakkına sahip çıkmak için görülecek duruşma öncesi tüm duyarlı kesimleri adliye önüne gelmeye davet etti.

Davanın tutuksuz sanıklarından olan ÖHD İstanbul Eş Başkanı Avukat Sinan Zincir, haklarında açılan soruşturmanın KCK operasyonlarının yapıldığı dönemi kapsadığını vurguladı. O günden bugüne kendileri hakkında hiçbir işlem yapılmazken, bugün bu soruşturmaların karşılarına çıkartılmasının “intikam operasyonları”na başlanmasından kaynaklandığını söyleyen Zincir, Kürt illerindeki sokağa çıkma yasakları sırasında yaşanan hak ihlallerini ÖHD’li avukatların ortaya çıkardığını bu nedenle ÖHD ve TUAD’ın hedef haline getirilmek istendiğini vurguladı. Savaş politikalarının devreye sokulmasıyla devletin yeni bir tiyatro oyununa başladığını belirten Zincir, cezaevlerinde tutulan 10 bin Kürt siyasi tutuklunun ve ailelerinin seslerini kısmak olduğunun altını çizdi.

Tutuklu bulunan avukatların, aynı zamanda öğrencilerin, Kürt halkının ve Cizre’de vahşet bodrumlarında katledilenlerin avukatı olduğunu vurgulayan Avukat İlknur Alcan da yargılanmalarının tek nedeninin avukatlık faaliyetleri olduğunu kaydetti.

Tutuklu arkadaşlarının dosyalarına baktıklarında müvekkilleri ile görüşmeleri dışında bir şey olmadığını ve delilerin hukuka uygun olmadığını vurgulayan Alcan, savunma hakkına sahip çıkmak için meslektaşlarını ve tüm duyarlı kesimleri yarın adliye önüne olmaya davet etti. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dink davasında Zenit’ten ‘komplo’ savunması

SONRAKİ HABER

Savcı takipsizlik verdi, üniversite ceza yağdırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa