21 Haziran 2016 10:12

İzmir'de kurumlar Hurşit Külter'in akıbetini sordu

27 Mayıs'tan bu yana haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in akıbetini sormak için İzmir'de eylem yapıldı.

Paylaş

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubeleri, 27 Mayıs'tan bu yana haber alınamayan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in akıbetini sormak için İzmir Adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. "Hurşit Külter nerede?" yazılı pankart arkasında toplanan kitle, "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" , "Faşizme karşı omuz omuza" , "Hurşit Külter yalnız değildir" , "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" sloganları attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan ÇHD İzmir Şube Sekreteri Erdoğan Akdoğdu, Hurşit Külter'den gözaltına alındığı 27 Mayıs gününden bu yana haber alınamadığını belirterek, ailesinin ve avukatlarının savcılığa yaptığı başvuruların da bugüne kadar sonuçsuz kaldığını söyledi. Kolluk güçlerinin kullandığı iddia edilen twitter hesabından Hurşit Külter'in fotoğrafı paylaşılarak gözaltına alındığı bilgisinin verildiğini hatırlatan Akdoğdu, "Şırnak Valiliği sosyal medyada yayınlanan gözaltı bilgisinin gerçek olmadığını açıklamakla yetindi. Eğer yeni bir gözaltında kayıp ve infazlar döneminin önü açılmak istenmiyorsa İçişleri Bakanlığı ve valilik idari, savcılık ise hukuki soruşturmayı derhal başlatmalıdır" dedi.

Yaşanan olayların 90'lı yılların faili meçhullerini anımsattığını ifade eden Akdoğdu, "Devlet yeni faili meçhullerin yaşanmaması için Hurşit Külter'in nerede olduğunu derhal açıklamalı ve Külter'i sağ olarak serbest bırakmalıdır" dedi.

Açıklamadan sonra, Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliği görevini üstlenen TİHV Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Yazar Ahmet Nesin, Gazeteci Erol Önderoğlu'nun tutuklanması da protesto edildi. (İzmir/EVRENSEL)  

ÖNCEKİ HABER

Bakanlığın önünde Hurşit Külter'i sordular

SONRAKİ HABER

Fincancı'dan ilk mesaj: İyi bir şey yaptığımızın göstergesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...