21 Haziran 2016 08:48

Emek Gençliği: Geleceksizlik ve işsizliğe karşı mücadeleye

Adana Emek Gençliği 3 liseli gencin intiharı ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

Paylaş

Adana Emek Gençliği, Pazar akşamı Adana, Siirt ve Gaziantep’te ikisi 16 biri 17 yaşında 3 liseli gencin intiharı ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi. Emek Partisi il binasında gerçekleşen basın açıklamasında gençlerin intihar nedenleri farklı olsa da meselenin özünde gençlerin geleceksizlik kıskacında bulunması olduğu söylendi, gençlerin umutsuzluğa itildiği belirtildi.

YGS-LYS sınavlarından düşük puan alındığında, dönem sonu karneler kötü geldiğinde intihar eden gençlerin sayısının son yıllarda artış gösterdiğini söyleyenen açıklamada, “Tüm bunlar bir yana gençliğin içine çekildiği yozlaşma, birçok aktiviteden yoksun bırakılma ise gençleri yalnızlaştırmakta ve buhrana sürüklemektedir” denildi. Adana’da son 3 haftada 4’ü çocuk 5 kişinin kanalda yüzerken boğularak hayatını kaybettiği hatırlatılan açıklamada, “Alınmayan önlemler, gençlerin vakit geçirmesi için yapılmayan tesisler burada da can almaktadır” denildi.

GENÇLERİN KENDİNİ İFADE EDECEĞİ ALANLAR AÇILMALI

Birkaç haftadır devam eden liselerde öğrencilerin ‘karanlığa sırtımızı dönüyoruz’ eylemlerinin bir anlamda buna tepki olduğunu dile getirilen açıklamada, “Biz gençlerin, bizi yönetenler tarafından yalnızca oy deposu, ucuz iş gücü ve gerici politikalara yedeklenmesi gereken bir kesim olarak görüldüğümüzü söylemekte yanlış olmaz” denildi.

BÖLGEDE GENÇLER ÖLÜYOR, OKULA GİDEMİYOR

İş cinayetleri ve Kürt illerindeki çatışmalı sürecin gençlerin geleceğinin ve bugününün karartıldığının bir diğer göstergesi olduğunu belirten Kelleci,  “Birçok genç arkadaşımız okul harçlığını çıkartmak veya hayatını devam ettirmek için çalışmak zorunda ve alınmayan önlemler sayesinde hayatını kaybetmektedir. Bölgede ise son aylarda çatışmalardan kaynaklı onlarca genç hayatını kaybetmiş, binlercesi ise eğitim hayatından mahrum kalmıştır” dedi.

EMEK GENÇLİĞİ: GENÇLERİ MÜCADELE ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Emek Gençliği, belediyeleri, hükümetleri konu hakkında uyardıi “Gençliğin kendini ifade edebileceği alanlar oluşturulmalı ve biz gençler üzerinde uygulanmak istenen her türlü gerici politikaya son verilmelidir. Gençliği bu düzene karşı birleşmeye ve kendi geleceğimiz, bugünümüz, yaşam koşullarımız için mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çilem Doğan'ın tahliye gerekçesi açıklandı

SONRAKİ HABER

108 isim nöbeti devralmaya hazır olduğunu açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...