21 Haziran 2016 07:19

CHP'li Altıok: Bu tutuklamalar Mussolini uygulamasıdır

CHP İzmir Milletvekilli Zeynep Altıok, Özgür Gündem'le dayanışmaya katılan 'nöbetçi yayın yönetmenleri'nin tutuklanmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenleri'nin tutuklanmasına tepki gösteren CHP İzmir Milletvekilli Zeynep Altıok, hukukun ve insanlığın temel ilkelerinin yok sayıldığını belirterek,"Bu tutuklama 21. yüyılda gerçekleşen bir Mussolini uygulamasıdır. Türkiye Cumhuriyeti yönetilmemekte, halkımız büyük bir krize sürüklenmektedir" dedi.

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve yazar Ahmet Nesin'in tutuklanmasına bir tepki de CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok'tan geldi.

Bu tutuklama ile hukukun, temel hak ve özgürlüklerin, demokrasinin ve insanlığın en temel ilkelerinin yok sayıldığını belirten Altıok, "Bu tutuklama ile adalete olan inanç ve demokrasi tarihimiz ağır bir yara almıştır. Bu tutuklama ile hukukun, temel hak ve özgürlüklerin, demokrasinin ve insanlığın en temel ilkeleri yok sayılmıştır" dedi.

Türkiye'de açıkça faşizm uygulandığını ifade eden Altıok, şöyle devam etti:
"Artık yargı ve kolluk marifetiyle Türkiye’de hayatın olağan akışının ekseni değişmiş, yaşatılan baskı ve sindirmeler hukuksuzluktan öte bir noktaya taşınmış, iktidarın kontrolündeki yargı marifetiyle açık faşizm uygulamalarına evirilmiştir. Açık ki iktidar ve kontrolündeki yargı bu kararla Türkiye’yi çağdaş dünyadan, gelişmiş demokrasilerden, insan hakları ve özgürlüklerden tamamen koparmak niyetindedir ve bunu da hayata geçirmeye başlamıştır. Bu insanların
bir gazete ile dayanışma etkinliği gerçekleştirdiği için kelepçeleyip tutuklamanın hukukun üstünlüğüne dayanan Anayasal demokrasi ile açıklanabilir bir tarafı kalmamıştır. Bu tutuklama 21. yüzyılda gerçekleşen bir Mussolini uygulamasıdır. Türkiye Cumhuriyeti yönetilmemekte, halkımız büyük bir krize sürüklenmektedir."

Altıok, hakları gasbedilen, demokrasi, özgürlükler ve insan hakları mücadelesinde bedel ödeyenlerin yanında olmaya ısrarla devam edeceklerini vurguladı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadın emekçi için sıradan bir gün: Tehlikeli temizlik

SONRAKİ HABER

Hürriyet'in New York Temsilcisi Razi Canikligil serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...